Vești PROASTE de la Kremlin. Putin pune la cale o înscenare cu prizonieri ruși MALTRATAȚI de armata ucraineană

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Armata ucraineană avertizează că Rusia pune la cale o înscenare.

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zalujnîi, a avertizat că, pentru a discredita forțele de apărare ale Ucrainei, inamicul va filma și va distribui videoclipuri de scenă cu tratamentul inuman al pretinșilor „soldați ucraineni” de către „prizonierii ruși”.

Pentru a discredita forțele de apărare ale Ucrainei, Rusia filmează și distribuie videoclipuri montate cu atitudinea inumană a presupusului „armata ucraineană” față de „prizonierii de război ruși”.

”Subliniez că militarii Forțelor Armate ale Ucrainei și ale altor formațiuni militare legitime respectă cu strictețe normele dreptului internațional umanitar”, a spus Zalujnîi pe pagina oficială de Facebook.

Șeful Forțelor Armate ale Ucrainei a cerut să se țină cont de realitățile războiului informațional și psihologic și să aibă încredere doar în sursele oficiale.

Anterior, mass-media de propagandă rusă a difuzat un videoclip în care „soldații ucraineni” ar fi maltratat „prizonierii ruși”. Un anchetator al regimului Putin a anunțat imediat că a fost declanșată o „anchetă”.

Până la 19 martie, în Ucraina erau până la 600 de prizonieri ruși. Șeful Ministerului Reintegrării, Irina Vereșciuk, a subliniat că toți prizonierii sunt tratați în conformitate cu dreptul internațional umanitar.

Despre un schimb de prizonieri

Zelenski spune că Ucraina este pregătită să facă schimb de prizonieri și militari morți cu Rusia,, dar schimbul nu va avea loc dacă rușii vor răpi copii ucraineni din Mariupol și din alte orașe.

”După datele noastre, au fost scoși peste două mii de copii. Nu se știe locația lor exactă. Ei pot fi acolo cu sau fără părinți. Acesta este un dezastru. E înfricoșător „Îi păstrează ca suflete de rezervă pentru un eventual schimb”, spunea, duminică, președintele ucrainean. 

În ceea ce privește militarii ruși, Zelenski a spus că partea rusă are atât listele morților, cât și listele prizonierilor.

"Nu păstrăm secretă lista prizonierilor noștri de război, prin urmare, listele au fost transmise", a spus el.

Zelensky a spus că Ucraina nu ascunde „informații despre schimb”, dar „Dumnezeu știe dacă ei (rușii – n.r.)” au nevoie de ele.

El a subliniat că în listele rusești sunt „băieți, niște copii” născuți în 2003-2004: „Sunt mulți copii care nu știau încotro se îndreaptă”. ”Poate de aceea rușii nu vor să arate ce s-a întâmplat cu cadavrele”, a mai spus președintele Ucrainei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel