Vasile Dîncu și-a dat demisia: Îi mulțumește lui Nicolae Ciucă, dă vina pe Klaus Iohannis

Autorul articolului: Roxana Neagu | Dată: 24 oct 2022, 12:07 | Categorie: Politică
foto gov.ro
foto gov.ro

Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării, invocând neînțelegerile cu președintele Klaus Iohannis. 

Neînțelegerile cu Klaus Iohannis, scrise oficial în demisie

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale. Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României, Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022” a scris Vasile Dîncu, ministrul demisionar al Apărării, pe Facebook. 

Marcel Ciolacu a reacționat rapid

”Îi respect decizia lui Vasile Dîncu și îi mulțumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO” a reacționat Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe Facebook. 

Prima reacție a Guvernului

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a luat act de demisia dlui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărarii. Vom reveni cu detalii privind asigurarea interimatului” a anunțat Guvernul, prin biroul de presă. 

”Unii demnitari să citească mai frecvent revista presei”

Amintim că după ce ministrul Vasile Dîncu declara, într-o emisiune televizată, că ”războiul din Ucraina va mai continua și că singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”, președintele Klaus Iohannis a reacționat critic: 

”În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite