USR-ul e foc și pară pe Iohannis. Cum a ajuns președintele vinovat în fața ”singurei opoziții”

Irina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
foto presidency
foto presidency

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, din nou, ținta USR. 

Președintele Klaus Iohannis a ajuns să fie răspunzător pentru draftul privind Legile Securității Naționale. USR, care se erijează în singurul partid de opoziție, a sărit la președinte, asta după ce Klaus Iohannis a acuzat că se știe foarte clar cine a scurs draftul în presă. Totodată, președintele a asigurat că e un draft în discuții. 

”Deputatul USR gălățean, Bogdan Rodeanu, secretar al Comisiei Speciale pentru Legile Securității Naționale, a luat o poziție fermă față de declarația domnului Președinte Klaus Iohannis privind draft-ul Legilor Securității Naționale dar și a ceea ce conține acesta.

Domnul Președinte Klaus Iohannis declarase: ”Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să-l dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați, cu toate că este un prim draft”.

Replica deputatului USR Bogdan Rodeanu a fost una pe măsură, arătând foarte clar poziția singurului partid de opoziție din România: ”Da, domnule Președinte. Românii sunt îngrijorați pentru că, din acest draft, se văd clar intențiile pe care le susțineți. Susţineţi ca acestor servicii să le fie alocate sume ce nu pot fi controlate şi puteri cât mai mari, în raport cu cetățenii României şi, totodată, cât mai puțin control parlamentar. Într-un stat democratic, așa ceva nu este posibil. Românii nu au votat servicii secrete, ci un Parlament şi un Președinte. Comisiile parlamentare trebuie să aibă dreptul și obligația de a verifica activitatea acestora. USR rămâne alături de români şi de lege. USR susține apărarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor. Iar aceste elemente sunt baza întăririi Interesului nostru Național.” arată o postare a USR. 

Reacția președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre proiectele de lege care vor modifica legislaţia în domeniul securităţii naţionale şi a spus că este o eroare majoră că au fost scurse în mass-media pe surse, deoarece momentan este vorba doar de nişte drafturi, iar ele vor fi dezbătute în Guvern, CSAT, Parlament. ”Cineva, şi ştim bine cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră pentru că oamenii sunt îngrijoraţi, doar că avem un prim draft. Aceste legi vor intra în dezbaterea Guvernului, a CSAT, a Parlamentului şi sigur, dacă anumite prevederi nu sunt bune, vor fi corectate” a declarat președintele. ”Noi avem anumite legi pe domeniul securităţii naţionale făcute la începutul anilor '90, când democraţia a fost nouă, s-a încercat să se construiască instituţii moderne, care respectă drepturile cetăţeanului, însă în timp ştim că lucrurile trebuie adaptate contextului. Pentru asta a fost întocmit câte un proiect pe anumite legi. Avem acum un draft pe aceste legi care nu e destinat publicului larg” a continuat Klaus Iohannis. 

”Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastre să fie corectat. Aceste îngrijorări nu sunt necesare sau dacă mai sunt îngrijorări care rămân în picioare trebuie aduse la cunoştinţa legiuitorului pentru a fi corectate. Îmi doresc să avem legi ale siguranţei naţionale moderne”, a asigurat președintele. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel