Ursula von der Leyen aduce un omagiu lui David Sassoli: ”O zi tristă pentru Europa / A fost un om de mare credință”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Președintele Comisiei UE: „A fost un pro-european convins, un democrat sincer și un om bun”, a declarat șefa Executivului Uniunii.

Șefa Comisiei a amintit, într-o intervenție video, că David Sassoli a fost un apărător devotat și onest al valorilor europene, în care a crezut cu tărie până la moartea sa. 

"Este o zi tristă pentru Europa”, a început von der Leyen, vorbind în limba italiană. ”Astăzi Uniunea noastră pierde un pro-european convins, un democrat sincer și un om bun. David Sassoli a fost un om de mare credință și cu convingeri puternice. Toată lumea îi iubea zâmbetul și curtoazia, bunătatea lui. A știut cum să lupte pentru ceea ce credea.

În 1989 a fost printre tinerii europeni de la Berlin când a căzut Zidul și de atunci a fost de partea democrației și a Europei unite. În mai bine de un deceniu de activitate în slujba Parlamentului European a apărat Uniunea noastră și valorile Uniunii noastre dar era convins că Europa trebuie să se străduiască să facă mai mult, își dorea o Europă mai aproape de cetățeni, mai fidelă valorilor sale. Îmi voi aminti de el în postura de campion al justiției și solidarității, și ca un prieten drag”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Pneumonie cauzată de Legionella 

David Sassoli a murit la vârsta de 65 de ani. Președintele Parlamentului European a fost internat cu o disfuncție gravă a sistemului imunitar. 

În urmă cu șase luni, Sassoli fusese lovit de o pneumonie cauzată de Legionella (o bacterie care se transmite prin aerosoli sau prin aspirarea de apă contaminată), dar părea că și-a revenit, iar spre finalul anului trecut a ieșit public pentru a nega orice legătură între boală și Covid, sau vaccin.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, boala a recidivat, Sassoli fiind spitalizat la Aviano. Abia în acel moment, fizicul lui Sassoli a început să cedeze. 

În trecut, Sassoli a suferit de mielom, o formă de cancer de sânge.

Citește și: Omicron ar putea genera variante de COVID-19 mai periculoase. ”Eclipsează aproape tot ce am văzut până în prezent”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel