Unul dintre consilierii lui Putin a demisionat și a fugit din Rusia

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Anatoli Ciubais, unul dintre consilierii lui Putin, a demisionat și a fugit din Rusia.

Un apropiat al lui Putin ar fi demisionat din guvern și ar fi fugit din Rusia. Este vorba despre consilierul Anatoli Ciubais, anunță Sky News.

Acesta a demisionat din cauza războiului din Ucraina și a părăsit Rusia fără intenția de a se întoarce, au declarat miercuri mai multe surse, pentru Reuters.

Unul dintre puținii reformatori de la începutul anilor 1990 care au rămas în guvernul Putin, menținând în același timp legăturile cu Occidentul, Chubais este primul oficial de rang înalt care a rupt părăsit Kremlinul de când Putin a lansat invazia în Ucraina acum o lună.

Kremlinul a confirmat demisia consilierului lui Vladimir Putin. Reprezentanții președintelui rus au mai spus că decizia îi aparține consilierului și că nu se știe în ce loc a plecat acesta.

Anatoli Ciubais a fost unul dintre principalii arhitecți ai reformelor economice ale lui Boris Elțin din anii 1990 și a fost șeful lui Putin în primul loc de muncă al viitorului președinte la Kremlin. 

El a ocupat funcții de conducere în afaceri și politice sub conducerea lui Putin, în ultimul timp fiind trimis special al Kremlinului în organizațiile internaționale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel