Un TRILION de dolari. PAGUBELE produse de Rusia. Premierul Ucrainei: Infrastructură de peste 270 de miliarde, distrusă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Mikhail Palinchak, instagram / mpalinchakphoto
Foto: Mikhail Palinchak, instagram / mpalinchakphoto

Premierul ucrainean Denis Shmyhal spune că aceste calcule iau în considerare și pierderile din anii următori.

Pierderile Ucrainei în urma agresiunii militare pe scară largă a Rusiei, ținând cont de daunele deja cauzate infrastructurii și economiei și pierderile viitoare în următorii ani, depășesc 1 trilion de dolari, spune premierul Denis Shmyhal, într-un interviu acordat Interfax-Ucraina.

”Pierderile, calculate indirect, ținând cont de pierderile din următorii ani, reprezintă peste un trilion de dolari”, a spus premierul ucrainean.

Shmyhal a remarcat că calculul este unul estimativ, dar daunele sunt contabilizate. Potrivit acestuia, prima sa componentă a pierderilor este deteriorarea directă a infrastructurii.

”Suma asta am pierdut-o ca urmare a distrugerii directe, poduri, drumuri, locuințe, clădiri, dar aceste cifre cresc în fiecare zi. În prezent, estimarea noastră este de aproximativ 120 de miliarde de dolari. Dacă luăm în considerare infrastructura militară și alte cheltuieli civile, atunci peste 270 de miliarde de dolari”, a explicat el.

Premierul a precizat că a fost creat un registru al bunurilor pierdute pentru un calcul detaliat, o parte din acesta va funcționa prin portalul guvernamental, iar fiecare persoană va putea înregistra pierderile cauzate gospodăriei sale.

”Vom avea înregistrări exacte, aproape contabile, ale tuturor daunelor. Aceasta este o abordare standard a unor astfel de cazuri”, a asigurat Shmyhal.

Potrivit acestuia, a doua componentă este calculul pierderilor economiei ucrainene: „Este o scădere a PIB-ului în luna în care vom continua ostilitățile. Acesta este un profit necâștigat și o investiție neinvestită a întreprinderilor noastre. Potrivit estimărilor noastre, această sumă este de peste 290 de miliarde de dolari.”

Premierul a adăugat că a treia parte o reprezintă pierderile suferite de stat ca urmare a scăderii PIB-ului în viitor: „Înainte de război, aveam proiecții despre cum va crește economia noastră. Acum au fost distruse întreprinderile care ar trebui să aducă venituri statului. Prin urmare, după război, desigur, va avea loc o ajustare semnificativă.”, a concluzionat premierul.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel