Un aperitiv delicat pentru mesele festive: roșii marinate cu struguri 

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Un aperitiv delicat pentru mesele festive - roșii marinate cu struguri. Sursa - Pexels
Un aperitiv delicat pentru mesele festive - roșii marinate cu struguri. Sursa - Pexels

Vă oferim o rețetă excelentă de roșii marinate cu struguri. Ca să o preparați, aveți nevoie de roșii mici și tari, dar și de struguri albi, dulci-acrișori.

 

După ce veți încerca această rețetă, veți dori să o pregătiți mereu. Împreună, roșiile și strugurii au un gust deosebit și delicat.

Roșiile marinate pot fi servite ca și aperitiv sau ca și garnitură pentru friptură. Pot fi puse pe mesele festive, dar și pe cele zilnice. La rândul lor, strugurii marinați pot fi folosiți pentru decorarea platourilor festive.

Ingredientele de care ai nevoie pentru un borcan de 3 litri:

2 căței de usturoi,

10 boabe de piper negru,

5 boabe de ienibahar,

3 frunze de cireș,

4 linguri de zahăr,

1,5 linguri de sare,

3 linguri de oțet, 

pătrunjel și mărar proaspăt,

o ceapă,

roșii - cât intră într-un borcan,

un pahar de boabe de struguri albi fără semințe.


Cum se prepară rețeta  

Roșiile spălate se pun într-un borcan sterilizat, iar golurile dintre fructe se completează cu struguri. Deasupra roșiilor și a strugurilor se pun sare și zahăr. Nu adăugați încă oțet.

Bomboane din două ingrediente, făcute acasă: sunt delicioase și răcoritoare

Turnați apoi în borcanul cu roșii apă clocotită și se lasă 30 de minute. Apoi saramura se toarnă într-o cratiță și se fierbe.  Adăugați oțet în borcan și apoi saramura clocotită. Puneți capacul pe borcan și așezați-l cu capul în jos. Acoperiți borcanul cu o pătură și așteptați să se răcească. Poftă bună!

Vezi și:

Dovleac copt cu usturoi și busuioc, excelent pentru cei care țin la siluetă

Toamna este anotimpul dovleacului, de aceea ar fi păcat să nu preparați ceva din această legumă minunată. 

Dovleacul copt cu usturoi și busuioc este senzațional de bun. Familiile voastre vor fi încântate de acest fel de mâncare. Rețeta se prepară foarte simplu și rapid.

Veți avea nevoie de:

dovleac - 700 grame,
ulei de floarea soarelui - 30 ml.,
usturoi - 4 căței, 
piper alb - după gust,
busuioc - 1 linguriță,
sare - 1/2 linguriță,
zahăr - 1/2 linguriță.

 

Rețeta pas cu pas

 

Curățați dovleacul de coajă și semințe. Tăiați-l în porții mici. Turnați 30 ml de ulei într-un bol. Dacă doriți puteți folosi ulei de măsline. Adăugați puțin piper alb sau negru, 1 linguriță de busuioc uscat și 4 căței de usturoi, presați în prealabil. Amestecați bine.

Un prânz savuros și sățios: pui cu piure de cartofi la cuptor

Dacă dovleacul nu este dulce, puteți adăuga puțin zahar în dressing. Bucățile de dovleac se pun într-un bol și se acoperă cu sosul. Amestecați bine.

Rulouri de vinete, umplute cu brânză și roșii. O porție are doar 50 de calorii

Așezați bucățile de dovleac pe o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Atenție: bucățile de dovleac nu trebuie să se suprapună.  Tava dă în cuptorul încins. Dovleacul se coace la 200 de grade timp de 30 de minute. Poftă bună! 

BONUS. Chipsuri de cartofi, făcute acasă din 3 ingrediente. O rețetă uimitor de bună

Cu această rețetă, aperitivul tău va avea cu totul o altă aromă! În doar câteva minute și cu doar câteva ingrediente, poți face cartofi prăjiți super crocanți.

Ieftini și ușor de făcut, acești cartofi vor atrage toată lumea și vor fi o adevărată descoperire. Cu siguranță, vor deveni cartofii tăi prăjiți preferați.

Ingrediente:

cartofi - 4 bucăți,

amidon de porumb - 100 de grame

pătrunjel, sare - după gust.

 

Pregătirea chipsurilor de cartofi  

Mai întâi curățați cartofi, apoi tăiați-i în felii foarte subțiri. Scufundați feliile de cartofi într-un vas cu apă rece și clătiți-le puțin pentru a nu se înnegri. Scurgeți-i de apă apoi și așezați jumătate din cartofi pe o suprafață de lucru. Tamponează toate feliile de cartofi cu hârtie absorbantă.

Amestecă o lingură de orez cu una de semințe de in: masca hidratează și hrănește tenul

În acest moment, stropiți fiecare felie cu amidonul de porumb cernut. Acoperiți fiecare felie cu celelalte lăsate deoparte. Se presară din nou amidonul deasupra și apoi se rulează fiecare porție făcută și se prinde cu o scobitoare.

Încingeți uleiul într-o tigaie înaltă. Apoi prăjiți cartofii. Când devin aurii, îi scoateți din tavă și îi așezați pe o hârtie absorbantă. În acest fel, excesul de ulei va fi eliminat. După ce cartofii s-au răcit, scoateți cu grijă fiecare scobitoare.

Cum trebuie să fie micul dejun de vară: bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Transferați cartofii prăjiți într-un bol și sărați-i. Asezonați-i apoi cu pătrunjel tocat și amestecați bine. Apoi aranjați chipsurile pe o farfurie. Serviți chipsurile împreună cu sosul preferat. Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel