Cum trebuie să fie micul dejun de vară: bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cum trebuie să fie micul dejun de vară - bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Sursa - Pexels
Cum trebuie să fie micul dejun de vară - bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Sursa - Pexels

Nutriționiștii ne amintesc că micul dejun nu ar trebui neglijat. Acesta trebuie să conțină toți nutrienții necesari pentru a face față zilei de muncă. 

Ce să mănânci la micul dejun pentru a începe ziua bine. Există multe studii care au demonstrat că micul dejun stimulează metabolismul și ne ajută să slăbim mai repede.  De asemenea, ne ține sătui până la prânz și nu există riscul ca să mâncăm în exces.

Amestecă o lingură de bere cu un albuș și trei picături de ulei de migdale: este cea mai puternică mască anti-îmbătrânire

În schimb, omiterea micului dejun ar putea declanșa mecanisme care încetinesc pierderea în greutate. Un studiu a arătat că cei care sar peste micul dejun se îngrașă în jur de 3 kilograme pe an pentru că ar mânca mai mult în timpul zilei.

Pune niște mentă într-un vas cu oțet și insectele îți vor ocoli casa

În plus, un mic dejun bun ne ajută să evităm alimentele grase, bogate în calorii, care dăunează inimii. De asemenea, ne ajută să facem față mai bine angajamentelor zilei. Creierul nostru are nevoie de zahăr și ar trebui să nu uităm asta.

Dar ce să mâncăm la micul dejun: alimente bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Sun sățioase și sunt ușor de digerat. Aceste alimente ne permit să fim mai energici și mai activi. Atenția și abilitățile de memorie se vor îmbunătăți. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să sărim peste micul dejun.

Ai cumpărat roșii necoapte? Înfășoară-le în ziare și pune-le într-un loc răcoros: un truc genial de-al bunicii

Pentru a stimula metabolismul și a slăbi mai repede, micul dejun de vară trebuie să fie bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Micul dejun trebuie să fie nutrițional, să aibă la bază fulgi de ovăz, lapte, fructe uscate si proaspete. Este varianta de vară a celebrului terci englezesc și ne ajută să spargem monotonia de pe masă.

Acestea sunt ingredientele:

30 grame fulgi de ovăz;

60 ml lapte;

½ linguriță de zahăr;

migdale după gust;

zmeură după gust;

chipsuri de ciocolată după gust.

 

Pregătirea micului dejun de vară

Într-un castron, turnați fulgii de ovăz și acoperiți cu lapte. Se lasă să se odihnească la frigider pentru opt ore. Această operație trebuie făcută în seara precedentă. A doua zi dimineața, fulgii de ovăz vor fi absorbit complet laptele. Adăugați zahărul și amestecați. Adăugăm migdalele, zmeura si la final chipsurile de ciocolată. Deci micul dejun este gata.

Ai o conservă de ton și două vinete? Prepară o omletă savuroasă și originală

Pe această bază, poți face numeroase variații pentru a avea un mic dejun diferit în fiecare zi. Mai mult, putem adăuga iaurt în fulgii de ovăz pentru ca amestecul să fie mai cremos.

Putem înlocui zahărul cu miere sau ștevie dacă dorim o soluție mai puțin calorică. Din același motiv am putea înlocui chipsurile de ciocolată cu cacao amăruie sau cafea.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel