Pune niște mentă într-un vas cu oțet și insectele îți vor ocoli casa

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Pune niște mentă într-un vas cu oțet și insectele îți vor ocoli casa. Sursa - Pexels
Pune niște mentă într-un vas cu oțet și insectele îți vor ocoli casa. Sursa - Pexels

Poate că nimeni nu ți-a mai spus asta până acum, dar dacă amesteci oțetul și menta poți obține un produs super eficient care te va ajuta să rezolvi o problemă de vară foarte enervantă.

Amestecă oțetul și menta și îți poți lua la revedere pentru totdeauna de la o problemă enervantă a verii.   

În practică, făcând acest lucru, vei pregăti o soluție foarte puternică, capabilă să-ți rezolve toate necazurile. Ești curios să afli mai multe? Urmează aceste sfaturi simple și rezultatul final este garantat.

Mic dejun țărănesc. Rețeta perfectă pentru începutul zilei

Astăzi urmează să pregătim un amestec pe bază de oțet și mentă cu care, ulterior, vom putea rezolva o problemă foarte des întâlnită, mai ales vara. Vă puteți imagina despre ce vorbim?

În timpul verii suntem adesea invadați de țânțari, furnici, albine și multe alte insecte de toate speciile. Astăzi vom vedea, însă, cum putem ține muștele departe de casa noastră.

Ai cumpărat roșii necoapte? Înfășoară-le în ziare și pune-le într-un loc răcoros: un truc genial de-al bunicii

În primul rând, aveți nevoie de:

2 pahare de oțet;

5 sau 6 frunze de mentă;

1 bol;

1 recipient de pulverizare.

Cum se prepară soluția minune 

Odată ce ai găsit toate produsele de care ai nevoie pentru a ține muștele departe de casă, mai ales dacă iei masa pe balcon sau în grădină, tot ce trebuie să faci este să urmezi aceste instrucțiuni simple.

Mai întâi, turnați oțetul într-un castron. După aceea, adăugați frunzele de mentă tocate și lăsați amestecul la infuzat el puțin câteva ore.

Ai o conservă de ton și două vinete? Prepară o omletă savuroasă și originală

După cele trei ore, turnați lichidul într-un recipient cu pulverizare, închideți-l bine și agitați energic. În acest moment, tot ce trebuie să faci este să-l pulverizezi când este nevoie și muștele vor fi doar o amintire. Nu-i așa că e ușor? Cu toate acestea, această metodă chiar funcționează!

Sfat suplimentar: alternativ, puteți pune, pe ici - colo, câteva felii de lămâie. Mirosul puternic de citrice va ține muștele departe.  

BONUS. Scapă de petele de calcar din baie cu două ingrediente naturale, la care nici nu te gândești

 

 

Dușul, robinetele, chiuveta, gresia, faianța și sticlă sunt  victimele petelor inestetice de calcar din baie. Acestea apar în urma contactului continuu cu apa, iar calcarul lasă pete urâte și periculoase. Pentru a depăși aceste probleme, atunci, trebuie să găsim o modalitate de îndepărtare a calcarului rapid și natural.

Deja știm că lămâia ne ajută să scăpăm de calcar. Dar nu mulți cunosc capacitățile castraveților, care ne vin în ajutor în lupta cu petele de calcar. 

Îndepărtează ușor petele de grăsime de pe haine: ai nevoie de o cretă și de muștar

De fapt, tehnica este foarte asemănătoare: tăiați o felie de castravete și frecați suprafața murdară, apoi admirați efectele. De fapt, este suficient să-l lăsați să acționeze câteva minute și apoi să ștergeți bine cu o cârpă uscată.

Sau puteți folosi  oțet de vin pentru a îndepărta calcaru încrustat chiar și în cele mai dificile zone. 

Patru plante purifică aerul din casă de fum și substanțe nocive: pune-le neapărat pervaz

În cazul unui cap de duș încrustat, am putea să-l deșurubam și să-l scufundăm într-un lighean cu oțet de vin. Lăsați capul de duș în ligheanul cu oțet pentru cel puțin 5 ore, apoi periați-l cu o periuță de dinți veche. După ce ați făcut acest lucru, clătiți-l cu apă curentă și uscați-l bine. Veți observa imediat că încrustațiile de calcar au fost eliminate de pe capul de duș.  

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel