Bomboane din două ingrediente, făcute acasă: sunt delicioase și răcoritoare

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Bomboane, din două ingrediente, făcute acasă, sunt delicioase și răcoritoare. Sursa - pixabay.com
Bomboane, din două ingrediente, făcute acasă, sunt delicioase și răcoritoare. Sursa - pixabay.com

Astăzi vă împărtășim o rețetă de bomboane delicioase și răcoritoare. 

Astfel de bomboane pot fi păstrate în frigider o lungă perioadă de timp, astfel încât veți avea mereu ceva dulce în casă.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de:

struguri - 400 grame,
zahăr pudră - după gust.


 
Modul de preparare

Bomboanele se fac atât de simplu încât pe poate prepara și un copil. Luați struguri, de preferat fără sâmburi. Adunați toate boabele de struguri și decojiți-le de coajă. Puteți folosi un cuțit. 

Cum faci Tiramisu. Rețeta ușoară

Când boabele sunt pregătite se ia o tavă acoperită cu hârtie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se pun boabele de struguri și deasupra lor se presară zahăr pudră. Tava cu boabele de struguri se dă la congelator câteva ore.

Pe măsură ce boabele se întăresc, bomboanele vor fi gata. De obicei durează 3 ore. După cum am spus, le puteți pregăti astfel și pentru iarnă. În această etapă, așezați boabele de struguri în recipiente, care trebuie depozitate în congelator.

Vezi și.

Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine. Rețeta fără coacere

Iată rețetă prăjiturii din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine. Este atât de bună, încât nu va mai rămâne nicio felie pe masă.

Ingrediente pentru baza prăjiturii:

1 pachet de pișcoturi pentru Tiramisu,
1 pachet de biscuiți cu cacao,
500 ml lapte.

Ingrediente pentru cremă:

500 gr mascarpone,
400 gr ciocolată albă,
200 ml frișcă lichidă, naturală,
10 gr gelatină,
100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie,
1 praf de sare,
250 gr afine proaspete sau congelate.

 

Cum se prepară

Înainte de a da startul preparării prăjiturii, asigură-te că ai adus pe masa de lucru atât ingredientele necesare, cât și ustensilele de lucru. Ai nevoie de un mixer cu bol în dotare, de un alt recipient pentru lapte și de o oală pentru cremă. Pregătește și o tavă de chec sau o formă dreptunghiulară de yena în care vei monta prăjitura fără coacere.

Cum se prepară crema 

Așază cratița pe o plită sau pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă frișca lichidă în cratiță și las-o să se înfierbânte, atât cât suportă degetul mic de la mână temperatura de fierbere. Rupe ciocolata albă în bucăți mici și adaug-o în cratița cu frișca. Stinge focul și amestecă intens ciocolata albă până când se topește și obții o compoziție omogenă, scrie catine.ro.

Hidratează gelatina în 30 ml de apă, dilueaz-o în baie de aburi și adaug-o în compoziția de ciocolată albă. Amestecă intens pentru a se omogeniza. Lasă apoi compoziția să se răcească.

Pune mascarponele în bolul mixerului și adaugă zahărul pudră cu aromă de vanilie. Amestecă bine cele două ingrediente până când compoziția capătă cremozitate. Adaugă compoziția de ciocolată răcită și un praf de sare.

Cum se montează prăjitura 

În forma de chec sau cea de yena, adaugă un strat din crema de mascarpone. Înfige din loc în loc câteva afine. Așază deasupra un rând de pișcoturi pe care le treci ușor prin lapte. Continuă cu un strat de cremă de mascarpone și afine, apoi cu un alt rând de pișcoturi trecute prin lapte. Urmează ultimul rând de cremă și la final un rând de biscuiți cu cacao, trecuți și aceștia prin lapte.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel