Amestecă o lingură de orez cu una de semințe de in: masca hidratează și hrănește tenul

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Amestecă o lingură de orez cu una de semințe de in - masca hidratează și hrănește tenul. Sursa - Pexels
Amestecă o lingură de orez cu una de semințe de in - masca hidratează și hrănește tenul. Sursa - Pexels

Puteți face acasă propria cremă eficientă de colagen. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, dar mai ales bună pentru pielea sensibilă.

 

Nu înfundă absolut porii, în timp ce hidratează și hrănește ușor și eficient pielea.

 

Iată de ce veți nevoie: 

o lingură de orez,

o lingură de semințe de in,

2 linguri de gel de aloe,

15 picături de ulei de arbore de ceai,

3 capsule de vitamina E.

 

Modul de preparare 

 

Orezul se spală și se lasă într-un vas cu 50 ml apă toată noaptea (10-12 ore). Dimineața, mixați  orezul cu apă într-un blender. Se strecoară printr-o pânză.

Peste lingura de semințe de in se toarnă 100 ml de apă. Se fierbe la foc mic, timp de 5 minute, apoi se ia de pe foc. După ce s-a răcit, gemul se strecoară.

Luați 3 linguri din apa cu orez, 3 linguri de gel de in, 2 linguri de gel de aloe (puteți cumpăra din magazin sau puteți tăia câteva frunze de aloe). Adăugați 15 picături de ulei de arbore de ceai.

Cum trebuie să fie micul dejun de vară: bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Ultima componentă este vitamina E în capsule, care se găsește în orice farmacie. Se amestecă și se toarnă într-un borcan de sticlă curat. 

Crema se poate păstra timp de 2 luni în frigider într-un recipient închis. Aplicați crema dimineața și seara pe pielea curată a feței. Crema luminează tenul, albește petele, nu înfundă porii, hidratează  și netezește pielea.

 

Aplică pe ten iaurt și zeamă de lămâie și bucură-te de rezultate

 

 

Unele ingrediente, pe care le folosim, zilnic, în bucătărie, au beneficii și pentru pielea noastră, ajutând-o să elimine impuritățile și să-și recapete strălucirea. Remediile naturale te vor ajuta să obții rezultate cu adevărat satisfăcătoare pentru frumusețea ta. 

Sucul de lămâie poate fi considerat un ingredient minune: aciditatea fructului îl face potrivit pentru multe scopuri și va fi cel mai bun prieten al pielii tale. Acest tratament are ca scop îmbunătățirea trăsăturilor feței, având proprietăți revitalizante care vă vor lumina tenul, care va arăta mai tânăr.

Patru plante purifică aerul din casă de fum și substanțe nocive: pune-le neapărat pervaz

Cum se face masca de iaurt și zeamă de lămâie: ai nevoie de un iaurt simplu și două linguri de suc de lămâie. Aplică masca și ten și las-o să acționeze 30 de minut. Ulterior, clătește bine fața și ei observa că  pielea  a devenit strălucitoare în câteva momente!

Pune niște mentă într-un vas cu oțet și insectele îți vor ocoli casa

Mască de miere și cafea: cele două ingrediente au proprietăți regenerante. Mierea va lăsa pielea foarte moale și catifelată, în timp ce cafeaua va acționa ca un scrub natural, trezind toți porii feții. Vă recomandăm să amestecați o linguriță de miere cu două lingurițe de cafea măcinată. Lăsați masca să se odihnească pe față doar cinci minute, apoi clătiți. Vă recomandăm această mască o dată pe săptămână, imediat ce vă treziți! 

Patru plante purifică aerul din casă de fum și substanțe nocive: pune-le neapărat pervaz

 

Mască din ulei de cocos și tumeric:  Disponibil în farmacii și magazinele naturiste, uleiul de cocos comestibil este un excelent înlocuitor al uleiului de măsline, dar este util și împotriva buzelor uscate și a arsurilor solare.  O linguriță de ulei de cocos și o jumătate de linguriță de turmeric sunt companionii dvs. în lupta cu poluanții chimici, precum smogul, și cu praful fin. Protejarea pielii nu a fost niciodată mai ușoară!

Aplică acestor produse de trei ori pe săptămână și vei avea parte de rezultate după doar cincisprezece zile: pielea ta va apărea vizibil mai sănătoasă și mai hidratată.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel