Trump și-a luat avocat. Cine este Drew Findling, omul specializat în apărarea rapperilor de pe Coasta de Est

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Drew Findling este noul avocat al lui Trump.

Donald Trump a decis să-și angajeze un avocat local din Atlanta, scrie NYT.

Drew Findling, noul apărător al lui Trump este foarte cunoscut pentru că îi reprezintă în justiție pe rapperi și se autointitulează Billion Dollar Lawyer.

Findling a fost contactat pentru a-l reprezenta pe fostul președinte Donald Trump în ancheta penală în curs de desfășurare privind ingerința electorală din Georgia.

Drew Findling, a reprezentat o serie de vedete rap, inclusiv Cardi B, Gucci Mane și Migos, și este cunoscut sub hashtag-ul #BillionDollarLawyer

Ancheta este condusă de Fani T. Willis, procurorul districtual al comitatului Fulton, care cuprinde o mare parte din Atlanta. Cel puțin 17 persoane ar putea fi acuzate penal, dar  Donald Trump nu se numără printre aceștia.

Totuși, un mare juriu special continuă să strângă probe și mărturii, în perioada următoare fiind așteptate mărturiile de la mai mulți consilieri de top ai lui Trump. Judecătoarea Fani Willis a spus că evaluează o serie de potențiale acuzații penale, inclusiv cea de conspirație.

Într-o audiere de marți, un judecător de stat a transmis avocatului personal al domnului Trump, Rudolph W. Giuliani, că clientul acestuia trebuie să meargă la Atlanta pentru a depune mărturie, săptămâna viitoare.

FBI a căutat la casa lui Trump documente despre armele nucleare

Agenții FBI au căutat documente legate de arme nucleare în timpul unei percheziții în casa fostului președinte american Donald Trump din Florida, a informat joi Washington Post.

Nu se știe dacă astfel de documente au fost găsite în Palm Beach, unde se află casa lui Donald Trump, scrie Washington Post.

Departamentul de Justiție i-a cerut judecătorului de instrucție să elibereze mandatul de autorizare a percheziției casei de vacanță a lui Trump, astfel încât publicul să poată afla mai multe despre ce caută anchetatorii în percheziția fără precedent a locuinței fostului președinte.

Trump a numit evenimentele din Florida săptămâna aceasta drept represalii politice.

Sosirea anchetatorilor în Florida face parte dintr-o investigație care urmărește să stabilească dacă Trump a distrus ilegal documente clasificate de la Casa Albă, când și-a părăsit mandatul, în ianuarie 2021.

Drew Findling, ”avocatul rapperilor”

Acesta are zeci de ani de experiență procesuală, de la cazuri de crimă de mare profil până la scandaluri locale de corupție politică, chiar dacă, în trecut, el a fost un critic la adresa fostului președinte.

Într-un interviu telefonic, Findling și-a explicat decizia de a-l accepta pe Trump.

„Nu cred că ne alegem clientul sau clienții în funcție de rasă, etnie, orientare sexuală, sex, convingeri politice sau probleme de fond implicate în crimă”, a spus el. „Avem viețile noastre personale și avem opinia noastră personală și nu îmi cer scuze pentru opinia mea personală”, a adăugat el.

Dl Findling s-a referit, de asemenea, la tipurile de probleme ale Primului Amendament care apar adesea în cauzele penale în legătură dintre hip-hop și criminalitate și a susținut că domnul Trump nu a făcut nimic nepotrivit în Georgia. El a vorbit despre apelul telefonic înregistrat al lui Trump din 2 ianuarie 2021, cu Brad Raffensperger, secretarul de stat al Georgiei, și a abordat din alt unghi momentul în care domnul Trump l-a presat pe domnul Raffensperger să „găsească” 11.780 de voturi care l-ar putea răsturna pe dl. Victoria lui Biden în Georgia, despre care unii experți juridici spun că ar putea echivala cu o solicitare de a comite fraude electorale în conformitate cu legea Georgiei.

„Cineva ascultă un cântec rap care durează patru minute și 11 secunde și scoate un vers și încearcă să evoce un tip de dosar penal”, a spus dl Findling, care a spus că atât în ​​apelul telefonic, cât și într-un cântec rap, contextul a fost crucial.

Conversația cu domnul Raffensperger, a adăugat el, a reprezentat un efort de a „negocia o rezoluție” la o chestiune juridică civilă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel