Trump justifică înarmarea populaţiei în faţa ''răului''. Soluțiile fostului președinte: Detectoare și gardieni în școli

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Donald Trump a cerut vineri "înarmarea cetăţenilor" pentru a lupta împotriva "răului din societatea noastră".

Fostul președinte susține că acest rău din societatea americană este în spatele masacrului de la şcoala primară din Texas.

"Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea", a spus fostul preşedinte."Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea", a spus fostul președinte al SUA.

Miliardarul republican a luat cuvântul în faţa celui mai mai important lobby american al armelor de foc, care, întâmplător, şi-a ţinut convenţia anuală la câteva sute de mile de oraşul din Texas unde a avut loc masacrul în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare, scrie Agerpres.

Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic "lacrimile familiilor îndoliate" încercând să adopte legi privind armele.

Soluțiile lui Trump: detectoare de metale și gardieni în școli

Fostul președinte american a cerut și eliminarea zonelor din perimetrul școlilor, în care nu sunt permise arme, adăugând că astfel de zone lasă victimele fără mijloace de a se apăra în cazul unui atac al unei persoane înarmate.

Ca răspuns la apelurile de limitare a numărului armelor, conservatorii vin cu contra-argumentul unei mai bune tratări a problemelor de sănătate mintală ale americanilor, aspect asupra căruia Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri. Atacatorul era un "nebun scăpat de sub control", a estimat fostul preşedinte."Va arde în iad", a promis el.

Donald Trump a cerut, de asemenea, o securitate sporită în şcolile americane, sugerând instalarea de "garduri zdravene" şi detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor, adăugând că ar trebui să existe tot timpul un oficial de poliție sau un gardian înarmat în fiecare școală.

"Nu este o chestiune de bani. Aceasta este o chestiune de voință. Dacă Statele Unite au 40 de miliarde de dolari de trimis în Ucraina, putem face asta", a spus el, referindu-se la sprijinul financiar și militar al Washingtonului pentru Ucraina după invazia Rusiei în Februarie.

Cu câteva minute mai devreme, la aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas Ted Cruz a estimat că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii."Multe mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou", a spus el. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel