Trump, în corzi: Fostul președinte dorea CONFISCAREA aparatelor de vot

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Potrivit unui raport recent, Donald Trump ar fi dorit să ia măsuri extreme pentru a contracara înfrângerea în alegerile presidențiale din 2020.

Fostul președinte american ar fi intenționat să emită un decret prezidențial prin care armata americană trebuia să colecteze toate aparatele de vot.

După înfrângerea lui Donald Trump în alegerile din noiembrie 2020, Casa Albă ar fi redactat un decret prezidențial prin care îi ordona unui înalt oficial al armatei americane să pună mâna pe toate aparatele de vot din țară.

Documentul publicat de Arhivele Naţionale nu a fost niciodată semnat, dar arată foarte clar măsurile extreme la care Trump ar fi fost dispus să recurgă pentru a rămâne la putere, în ciuda înfrângerii sale la alegerile prezidențiale.

Ce scria Trump în decret

”Cu aplicare imediată, Departamentul Apărării trebuie să sechestreze, să colecteze, să securizeze și să analizeze toate utilajele, echipamentele, informațiile stocate electronic despre alegeri”, se arată în documentul de trei pagini, scrie publicația Politico.

Proiectul de decret este doar unul dintre cele peste 750 de documente predate comisiei de investigație a Camerei Reprezentanților care analizează asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021.

Proiectul, care datează din 16 decembrie 2020, prevede numirea unui procuror care trebuia să instrumenteze acuzare acuzațiile de fraudă în legătură cu aparatele de vot confiscate. Măsura este justificată cu o serie de fantezii conspiraționiste, conform cărora aparatele de vot ar fi fost manipulate. Publicația citată notează că nu este clar cine a scris proiectul.

Trump încă susține că o fraudă electorală de proporții a dus la pierderea celui de-al doilea său mandat.

Citește mai departe pe DCBusiness.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel