Trompetele lui Vladimir. Televiziunea rusă pregătește populația pentru scenariul NEGRU: Sunt ”rușinos de indeciși”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Instrumentele de propagandă ale Kremlinului lucrează cu motoarele turate la maxim.

Propagandiștii fideli ai președintelui rus Vladimir Putin au început să critice în mod deschis starea armatei ruse.

S-ar părea că și cei mai puternici susținători ai invaziei în Ucraina au probleme în a ignora amploarea eșecurilor armatei ruse, a generalilor săi și a forțelor militare din Ucraina în general.

Asta, dacă nu cumva linia de discurs, livrată de Kremlin, s-a schimbat dramatic și autoritățile ruse vor să pregătească populația pentru o eventuală înfrângere, cauzată, bineînțeles de implicarea NATO cu echipament de ultimă generație.

Vladimir Solovyov, unul dintre cei mai proeminenți și mai zgomotoși propagandiști ai lui Putin, s-a plâns săptămâna trecută pentru timpul „îngrozitor de lung” de care este nevoie pentru ca echipamentele să ajungă pe câmpul de luptă, în timp ce invitații de la programele de televiziune de stat ruse s-au plâns militarii sunt trimiși în luptă cu arme învechite și că economia rusă nu poate suporta războiul. 

Solovyov a mai apărut și la câteva zile după scufundarea crucișătorului Moscova cu acuze directe către forțele armate ruse. Acesta se întreba retoric la ce foloseau toate echipamentele radar de pe nava care a fost scufundată de două rachete Neptun.

Mihail Hodarjonok, un colonel rus în retragere, a spus telespectatorilor că nici mobilizarea generală a forțelor ruse nu va face diferența pentru a transforma războiul în favoarea Moscovei din cauza lipsei de echipamente pentru a constitui noi unități de luptă. „Nu avem rezerve”, a spus el, potrivit Daily Beast.

Solovyov era supărat că trupele ruse nu puteau procura drone pentru că aceste sunt produse în număr mic. „Încearcă doar să aduci ceva în Donbass”, a spus el. "E mai ușor să-l aduci prin vama ucraineană din Lviv. (...) Dar să le aduci ceva băieților noștri este aproape imposibil. Ne-am plâns de sute de ori!"

Schimbare dramatică de ton

Alexander Sladkov , așa-numitul un corespondent de război care răspândește conținut pro-Kremlin pe rețelele de socializare s-a pronunțat și el împotriva tacticilor ruse, spunând, printre altele, că comandanții sunt „rușinos de indeciși” și că atacurile lor „nu pot împinge forțele ucrainene” pentru că se luptă „unu la unu”.

Această schimbare de ton este cel puțin ciudată, mai ales atunci când vine vorba de rețelele mass-media de stat , deoarece acestea încearcă de obicei să „trâmbițeze” puterea forțelor armate ruse, să laude conducerea lui Putin ca fiind puternică și hotărâtă și să arate spre Ucraina ca fiind slabă.

Pare că până și marionetele lui Putin au rămas fără scuze pentru lipsa de progrese pe câmpul de luptă.

Între timp, președintele american Joe Biden s-a declarat îngrijorat de faptul că președintele rus „în prezent nu are nicio ieșire. Încerc să îmi dau seama ce putem face în acest sens”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel