TREI dintr-o lovitură! Doi generali ruși, UCIȘI. Al treilea, grav rănit. Atac asupra unui post de COMANDĂ. Erau acolo 50 de ofițeri superiori

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Direcția Principală de Informații raportează eliminarea a trei generali ruși în regiunea Herson.

Direcția Principală de Informații din Ministerul Apărării (GUR) a anunțat sâmbătă, 23 aprilie au dat o lovitură devastatoare postului avansat de comandă al Armatei a 49-a a Forțelor Armate Ruse.

Potrivit informațiilor, nu numai postul de comandă a fost distrus, ci și doi generali ruși au fost uciși, iar un al treilea general a fost grav rănit, fiind evacuat în stare critică.

GUR relatează că, pe 22 aprilie, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit postul de comandă avansat, care, ”contrar instrucțiunilor de luptă și bunului simț, era situat la mică distanță de linia de luptă, în regiunea Herson. Doi generali au fost uciși, iar altul este rănit grav, în stare critică”, se arată în postarea GUR.

Potrivit comunicatului, vineri, 22 aprilie, Forțele Armate au dat o lovitură devastatoare la postul de comandă avansat al Armatei 49 a trupelor de ocupație ruse.

„Rezultatul înfrângerii - PPU 49A a fost distrus, doi generali ocupanți au fost eliminați, unul a fost grav rănit și evacuat în stare critică”, se arată în comunicat.

În prezent, serviciile secrete ucrainene efectuează investigații pentru a stabili cine sunt persoanele eliminate.

Informația a fost anticipată ieri, de către Oleksiy Arestovici, consilier al șefului Forțelor Armate, care a anunțat distrugerea postului de comandă avansat al forțelor de ocupație din regiunea Herson. 

„Am țintit postul avansat de comandă al armatei din regiunea Herson. Va fi mai devastator decât Chornobaivka (aeroport din zona Herson, cu echipament militar, atacat de ucraineni în mai multe rânduri - n.r.). Erau aproximativ 50 de ofițeri superiori ruși . Soarta lor este necunoscută, dar cred că este tristă”, a spus el.

Până acum, cel puțin opt generali ruși și mai mulți ofițeri cu rang superior au fost uciși în invazia Rusiei din Ucraina. 

NATO estimează că Rusia a pierdut aproximativ 15.000 de militari în timpul războiului, în timp ce Ucraina pretinde că a ucis 21.600 de combatanți ai Federației Ruse.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel