Traian Băsescu: Eliberez casa până luni. ”Băsescu a fost un om care a respectat legea / Mă întreb dacă o să-mi ia și brevetul de căpitan”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Facebook, Traian Băsescu
Foto: Facebook, Traian Băsescu

Traian Băsescu spune că mai rămâne doar câteva zile în casa de la RA-APPS.

Termenul de eliberare a imobilului în care Traian Băsescu îşi are reşedinţa oficială a expirat pe 1 iunie.

Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) arată că va formula în instanță o acțiune de evacuare a fostului președinte, dacă acesta nu eliberează imobilul.

Traian Băsescu susține că se va muta în zilele următoare, avansul la noul apartament fiind deja plătit.

”Eu puteam să aștept hotărârea judecătorească (de evacuare - n.r.) vreo trei luni. Băsescu a fost un om care a respectat legea. Cât de repede s-a putut, a plătit avansul la un apartament (...) Eu sper ca, luni, să fiu cu toate lucrurile mutate și eu la Strasbourg, la plenara Parlamentului European”, declara vineri Băsescu, într-o discuție purtată cu presa, în fața casei pe care trebuie să o evacueze.

”Eu sunt un om care are meserie”

Fostul președinte remarcă faptul că a devenit o țintă pentru ”toți lașii care nu m-au putut învinge cât am fost în activitate, dar mă lovesc după ce nu mai sunt în activitate”.

Băsescu arată că este unul dintre puținii politicieni care poate spune că are o meserie.

”Vreau să văd dacă (Parlamentul n.r.) o să-mi ia și brevetul de căpitan de cursă lungă. Ei, marea majoritate, sunt oameni fără meserie. Dacă pleacă din politică, sunt muritori de foame. Eu sunt un om care are meserie. Probabil că, mâine-poimâine, se va găsi un Meleșcanu care să spună <<Hai, să-i luăm brevetul de căpitan de cursă lungă>>, Dar asta nu o s-o poată face”, a declarat fostul șef de stat. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Pe 28 martie, RA-APPS anunţa decizia evacuării fostului şef de stat din imobilul în care acesta locuieşte, arătând că, potrivit legii, persoanele despre care s-a constatat definitiv că au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii nu au dreptul la locuinţă de protocol.

Cine a LOCUIT înainte în VILA lui Băsescu?

Traian Băsescu: Mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, așa că nu stau la mila statului român 

Fostul președinte a fost întrebat de jurnalista Ionela Arcanu și despre cum crede că va fi  acomodarea de la vilă la un apartament cu 3 camere.

"Mi-e foarte bine. Credeți-mă că nu am niciun regret personal după locuința de protocol, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, așa că nu stau la mila statului român. (...) Maria e oricum mulțumită, atât timp cât suntem împreună.", a spus acesta.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel