Traficantul de arme Viktor Bout îl invită pe Trump în Rusia

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Punerea sub acuzare a lui Donald Trump a devenit cel mai negru scenariu pentru fostul președinte american care până nu demult se considera de neatins.

În acest context, traficantul de arme rus Viktor Bout, i-a lansat lui Trump invitația de a se refugia în Rusia.

"Veți fi binevenit" a afirmatViktor Bout, relatează Associated Press.

Traficantul de arme rus Viktor Bout, eliberat recent de Washington în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, i-a oferit vineri fostului președinte american Donald Trump refugiu în Rusia, afirmând că își riscă viața în SUA.

"Administrația președintelui Joe Biden nu vă va târî doar prin sistemul judiciar și penitenciar. Mai degrabă vă va pune capăt vieții decât să vă lase să îi stați în cale", se arată într-un mesaj pe care Bout i l-a trimis lui Trump.

"Veți fi binevenit în Rusia, veți găsi un refugiu sigur și de aici veți putea prelua conducerea în lupta pentru poporul american", a continuat el în scrisoarea trimisă de la Moscova în fața reporterilor.

Arestat în 2008 în Thailanda, Bout a fost condamnat în Statele Unite la 25 de ani de închisoare.

El a fost predat Rusiei în decembrie anul trecut în schimbul baschetbalistei americane Brittney Griner, condamnată pentru trafic de droguri.

Momentul în care Brittney Griner este eliberată în schimbul lui Viktor Bout (captură video)

Moscova și Washingtonul au făcut mai multe schimburi similare în ultimii ani.

Rusia mai deține în închisorile sale cel puțin trei americani, printre care și jurnalistul Evan Gershkovici, care a fost arestat săptămâna trecută sub acuzația de spionaj pentru prima dată de la încheierea epocii sovietice, ceea ce a stârnint un val de proteste în Occident.

Relațiile ruso-americane sunt la pământ de când armata rusă și-a lansat ofensiva împotriva Ucrainei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel