Tomac: Armata rusă a comis genocid în Ucraina. Cineva a ordonat

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Eugen Tomac acuză armata rusă de genocid în Ucraina.

Genocidul din Ucraina se poate observa cu ochiul liber, declară la RFI europarlamentarul Eugen Tomac, președinte PMP. El spune că ”asistăm la scene de groază în Ucraina”.

„Indiscutabil, atunci când vedem aceste imagini de la Bucha și nu numai, cu oameni torturați, legați cu mâinile la spate și împușcați în cap, discutăm despre genocid, pentru că aici sunt acțiuni militare premeditate și cineva a ordonat, nu există întâmplări”, declară la RFI Eugen Tomac.

”Pe linia frontului avem atât de mulți comandanți ai armatei ruse, care deja au decedat, să nu uităm că peste opt generali ai armatei Federației Ruse au fost omorâți în aceste confruntări, în total peste 20 de comandanți ai armatei ruse au fost omorâți în cele peste 50 de zile de război, deci într-o perioadă foarte scurtă de timp avem printre cei care și-au pierdut viața comandanți din vârful armatei ruse, ceea ce arată foarte clar că a existat o operațiune militară foarte bine coordonată și nu mă tem să spun că într-adevăr, armata rusă a comis genocid în Ucraina și dacă în alte vremuri era foarte greu să dovedești asemenea fapte, astăzi totul se poate observa cu ochiul liber într-un timp foarte scurt, pentru că avansul tehnologic ne permite să identificăm inclusiv persoanele care au participat la acest masacru”, a mai spus Tomac.

Mariupol

"După părerea noastră, a amintit foarte mult de operațiunea de la Ilovaisk. Sunt absolut sigur că apărătorii noștri nu vor renunța și se vor apăra până la urmă - nu va fi distrugerea lor, ci victoria noastră generală. Și băieții noștri care sunt acolo, sunt adevărați eroi", a spus Kirill Budanov.

Ofensiva rusă în Donbas

Rusia intenționează să ocupe întreaga regiune Donbas (Donețk și Lugansk). 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că invadatorii vor să distrugă Donbasul. "Distrugeți tot ceea ce odată a dat glorie acestei regiuni industriale. Așa cum armata rusă distruge Mariupol, ei vor să distrugă alte orașe, alte comunități din regiunile Donețk și Lugansk", a spus Zelensky într-un mesaj video. 

Pe 16 aprilie, Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale Luhansk, a anunțat că trupele ruse din direcția Donețk-Lugansk vor lansa o ofensivă de îndată ce ploile se vor opri. El a informat că în ceea ce privește numărul de personal și echipament, invadatorii erau deja pregătiți pentru ofensivă, scrie Unian.

Zelenski a declarat că Ucraina nu va renunța la teritoriile din estul statului pentru a pune capăt războiului și era pregătită pentru o viitoare bătălie în Donbass. Această bătălie poate influența desfășurarea ulterioară a ostilităților.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel