Tancurile Federației Ruse folosesc cipuri de la ELECTROCASNICE. ”Sunt pline de semiconductori de frigidere”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Rusia este nevoită să folosească semiconductori de la electrocasnice pentru echipamentele sale militare.

Sancțiunile SUA și ale UE forțează Rusia să folosească cipuri de computer de la mașini de spălat vase și frigidere în unele echipamente militare, scrie WashingtonPost.

Armata Federației Ruse a pierdut până a acum mii de echipamente de luptă, de la tancuri la drone, industria de armament este privată de componente vitale pentru a putea produce noi echipamente de luptă.

Secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo, a declarat că a avut o întâlnire recentă cu prim-ministrul Ucrainei, iar informațiile puse la dispoziție de ucraineni arată că echipamentele militare ale Rusiei au în componență semiconductori folosiți în mod normal pentru electrocasnice.

„Avem un mesaj de la ucraineni că atunci când găsesc echipament militar rusesc la sol, acesta este plin cu semiconductori pe care le-au primit de la mașini de spălat vase și frigidere”

Exporturile de tehnologie din Statele Unite în Rusia au scăzut cu aproape 70% de când au fost impuse sancțiunile la sfârșitul lunii februarie, potrivit lui Raimondo, al cărui departament supraveghează controlul exporturilor, care reprezintă o mare parte din pachetul de sancțiuni.

Alte peste 30 de țări au adoptat interdicții similare la export, care se aplică și Belarusului.

Se observă că povestea despre semiconductori a fost primită de la oficialii ucraineni, care au spus că, în momentul deschiderii tancurilor rusești capturate, au fost găsite chipuri folosite frigidere și echipamente comerciale și industriale, care aparent au înlocuit componentele de uz militar.

Vorbind în Senat, Raimondo a subliniat și rapoartele recente conform cărora doi producători de tancuri ruși au fost forțați să suspende producția din cauza lipsei de componente.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel