Subiectul care nu interesează pe nimeni, toți sunt în vacanță! ”Pe vremuri, pentru asta erau declanșate războaie”

Autorul articolului: Roxana Neagu | Dată: 06 ian 2023, 12:53 | Categorie: Politică
foto pexels
EXCLUSIV
foto pexels

Un subiect de maxim interes în trecut- și care ar fi trebuit să fie la fel și astăzi - este trecut la și altele în detrimentul vacanțelor. 

”Eu am o problemă: nimeni din România nu mi se pare interesat să salveze gazele românești din Marea Neagră. Nu mi se pare interesat de partea asta, la nivel de președinte, de guvern, lucru care pe vremuri ar fi declanșat războaie. Aici lumea este interesată de vacanțe. Nu am ce să spun altceva” a spus analistul politic Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii de vineri de la DCNews și DCNewsTV. 

Situația a fost confirmată de către consultantul politic Cozmin Gușă: ”Așa e, mai ales că suntem de Bobotează și mâine e Sfântul Ion, toată lumea, prietenii cu care am vorbit, care au hoteluri și restaurante, nu mai prididesc pentru că au supracerere”. 

”Știi care e cauza? Pentru că sunt o sută de instituții de control, pentru că sunt mari chiriile, pentru că n-ai turism, avem prea puține restaurante” a continuat jurnalistul Val Vâlcu. 

Destinaţiile de vacanţă româneşti şi România, ca destinaţie internaţională, nu sunt promovate suficient în ţări ale lumii ce pot fi considerate emitenţi importanţi de turişti, consideră Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR). "În industria ospitalităţii din România ştim bine că, din păcate, destinaţiile de vacanţă româneşti şi România, ca destinaţie internaţională, nu sunt promovate suficient în ţări ale lumii ce pot fi considerate emitenţi importanţi de turişti, mai ales după desfiinţarea Birourilor de Turism ale României din străinătate. De aceea, în Federaţia noastră şi în Organizaţiile de Management al Destinaţiilor în care ne implicăm, am decis să ne îndreptăm către misiunile economice ale României din ţările care ne interesează pentru a atrage turişti. Din păcate, ştim că, de mult prea mulţi ani, nu există materiale de promovare în limbi de circulaţie internaţională, care să ajungă la ambasadele României", a afirmat Corina Martin, conform Agerpres. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience