SUA trimit în Polonia cele mai avansate avioane din lume. Șase F-22 Raptor ”vor întări scutul aliaţilor”. Lucrurile nu se opresc aici

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

SUA sunt hotărâte să nu dea niciun pas înapoi.

Polonia va beneficia de cele mai avansate aronave din lume, operate doar de armata americană.

Statele Unite au trimis şase avioane de vânătoare F-22 de generaţia a cincea pentru a gestiona mai bine amenințarea rusă din regiune.

SUA au trimis în Polonia şase avioane F-22 Raptor,  rezultă din comunicatul remis de Comandamentul Forţelor Aeriene ale SUA în Europa, scrie Rador.

Forţele Aeriene ale SUA (USAF) au trimis şase avioane de luptă F-22 Raptor la Baza 32 Aeriană Tactică, din Polonia.

Şase avioane F-22 au aterizat marţi la Baza Aeriană Regală (RAF) Lakenheath, din Anglia, urmând să fie desfăşurate în Polonia pentru a participa la misiunea NATO Air Shielding.

,Cel mai avansat avion de luptă al Forțelor Aeriene ale SUA, F-22 Raptor, a sosit la Baza Aeriană Regală (RAF) Lakenheath, Anglia, în drum spre Baza 32 Aeriană Tactică - Łask, Polonia, pentru a sprijini scutul aerian al NATO în Teatrul European”, au informat astăzi, Forțele Aeriene americane din Europa (USAFE).

,,Aeronava provine din Escadrila 90 Luptă / Aripa 3 / Baza Elmendorf-Richardson, Alaska, și va sprijini Air Shielding ca Escadrila 90 Expediționară de Luptă”, precizează USAFE.

Vor fi 12 avioane F-22 în Europa

Cele șase avioane au fost trimise din Alaska şi au efectuat o escală la baza Forţelor Aeriene Lakenheath din Anglia.

Se preconizează ca alte şase F-22 să ajungă în Europa.

Potrivit rapoartelor, acestea pot fi desfăşurate la baza aeriană din golful Souda, de pe insula grecească Creta.

Potrivit Comandamentului Forţelor Aeriene ale SUA în Europa, aceste avioane de luptă vor întări scutul aliaţilor NATO de la Marea Baltică până la Marea Neagră.

În luna aprilie, o escadrilă de avioane de vânătoare F/A-18C Hornet din Corpul Marinei Militare a SUA a ajuns la baza aeriană din Polonia.

În luna februarie, Statele Unite au trimis în Polonia un grup de avioane de luptă F-15 Eagles multirol modern al USAF,  pentru a consolida apărarea colectivă a NATO.

După cum se mai menţionează, avioanele americane de vânătoare F-15 Eagles trimise de la baza aeriană britanică Lossiemouth din Scoţia vor coopera cu avioanele NATO care efectuează misiuni de patrulare NATO în Marea Baltică, care operează de la baza aeriană din Lituania.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel