SUA nu impun sancțiuni Alinei Kabaeva de teamă că Putin va ”reacționa agresiv”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Statele Unite pregătiseră un pachet de sancțiuni împotriva președintei consiliului de administrație al National Media Group, Alina Kabaeva.

Partenera de viață a președintelui rus, Alina Kabaeva, scapă deocamdată de sancțiuni după ce oficialii americani au amânat introducerea unor măsuri împotriva acesteia. 

Unul dintre motivele neintroducerii sancțiunilor se leagă de temerile că președintele rus Vladimir Putin ar putea „reacționa agresiv” la acest lucru, a spus unul dintre oficialii Trezoreriei SUA.

Potrivit surselor WSJ, sancțiunile împotriva Alinei Kabaeva au fost discutate la Washington timp de 11 ore, dar s-a decis că acest lucru ar putea duce la o escaladă în continuare a tensiunilor dintre Rusia și Statele Unite.

Potrivit publicației, Consiliul Național de Securitate al SUA a decis să elimine numele Kabayeva de pe lista de sancțiuni.

Autoritățile americane consideră că Alina Kabaeva, care este mama a „cel puțin trei copii” ai lui Putin, poate juca un rol important „în ascunderea averii personale a lui Putin în străinătate”.

În același timp, Washingtonul recunoaște că astfel de sancțiuni nu vor fi importante pentru dinamica ostilităților din Ucraina, notează WSJ.„Continuăm să analizăm când să impunem aceste sancțiuni pentru un efect maxim”, a spus unul dintre interlocutorii publicației.

Statele Unite au impus deja sancțiuni celor două fiice adulte ale lui Putin, dar și Lyudmilei, fosta soție a lui Putin.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel