SUA confirmă că Ucraina are în plus 20 de avioane de luptă. Aeronavele au fost reparate cu piese de schimb livrate de alte țări

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Datorită afluxului de piese de schimb, Ucraina și-a mărit forțele aeriene cu 20 de avioane.

Transferul pieselor de schimb pentru avioanele militare în Ucraina a permis Ucrainei să-și mărească forțele aeriene cu 20 de avioane, potrivit declariațiilor unui oficial de la Pentagon.

Deși nu a precizat ce țări au furnizat piese pentru aeronave, oficialul a spus miercuri că SUA, împreună cu alte țări, a lucrat „pentru a le obține piesele de care au nevoie pentru a le ridica de la sol”.

Mai multe avioane acum decât acum trei săptămâni

La începutul lunii martie, la aproximativ două săptămâni de la începutul războiului, oficialul apărării a spus că Ucraina are 56 de avioane de luptă, aproximativ 80% din avioanele lor de luptă. Dar ucrainenii nu își foloseau prea mult aeronavele, zburând doar 5 până la 10 misiuni pe zi, a spus oficialul.

Fluxul de piese de schimb a permis Ucrainei să-și extindă flota de avioane militare operaționale, în ciuda invaziei în curs a Rusiei.

Cu o zi mai devreme, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Ucraina a primit avioane de luptă suplimentare pentru a le adăuga la cele existente, dar miercuri, oficialul a revenit cu declarații, spunând că Ucraina nu a primit mai multe avioane, ci a primit de fapt piese de schimb pentru pentru a face operaționale mai multe din aeronavele ucrainenilor.  

Totuși, oficialul a sugerat că cel puțin o țară se gândește să trimită Ucrainei mai multe avioane.

„Mi sa dat să înțeleg că o ofertă făcută de o altă țară a fost efectiv realizată”, a spus oficialul. „Acea ofertă nu a fost efectuată, așa că am fost în fața locului în care erau lucrurile de fapt.” Nu se știe care țară a făcut o astfel de ofertă.

SUA s-au angajat să trimită Ucrainei 16 elicoptere Mi-17, dar administrația a refuzat să se implice într-un transfer de Mig-29 dintr-o altă țară în Ucraina prin intermediul Statelor Unite.

Zelensky a cerut altor țări din estul Europei cu a patra generație de aeronave să le trimită în Ucraina, dar nicio țară nu a fost încă de acord să facă acest lucru. 

Forțele aeriene ucrainene fac parte din rețeaua de apărare aeriană, care include și rachete sol-aer S-300 și rachete antiaeriene portabile. Combinația de platforme a împiedicat Rusia să impună superioritatea aeriană asupra Ucrainei și să controleze cerul. 

În ciuda bombardamentelor constante din partea rachetelor și artileriei rusești, precum și a loviturilor asupra bazelor militare, Forțele Aeriene ale Ucrainei au rămas în mare parte intacte, deși au suferit unele pierderi. 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel