Strănepoata lui Hrușciov, expert în relații internaționale: Putin chiar ar putea UTILIZA o bombă atomică în Ucraina

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Cred că Putin chiar vrea să câștige acest război și plănuiește să câștige cu orice preț, a spus Nina Hrușciov

Strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov a avertizat că Rusia chiar ar putea să folosească arme nucleare în Ucraina.

Nina Hrușceva, profesor de relații internaționale în Statele Unite, a declarat pentru BBC că președintele rus Vladimir Putin va face în cele din urmă tot ce crede că este necesar pentru a câștiga războiul.

Cred că Putin chiar vrea să câștige acest război și plănuiește să-l câștige cu orice preț. Dacă trebuie să declare o victorie, iar asta ar însemna să folosească arme nucleare tactice - nu anticipez asta - aceasta ar putea fi o opțiune pe care rușii ar fi gata să o folosească” , a spus ea.

Armele nucleare tactice nu sunt la fel de puternice ca rachetele cu rază lungă de acțiune cu focoase nucleare, a căror desfășurare de către SUA și Rusia în anii 1960 în timpul Războiului Rece a adus lumea în pragul războiului nuclear.

Nina Hrușciov este politolog la New School din New York și un critic al lui Vladimir Putin.

În martie, la doar câteva zile după ce a început invazia Ucrainei, ea a spus că este jenată invazia lui Putin și că străbunicul ei s-ar cutremura dacă ar vedea ororile făcute de liderul de la Kremlin.

”(Nikita Hrușciov) s-ar cutremura, văzând cum trupele ruse atacă Kievul, oraș pe care chiar el l-a reconstruit după al Doilea Război Mondial. Chiar dacă ești provocat, nu vei bombarda altă țară”, a comentat ea, menționând că Occidentul nu a răspuns bine crizei, dar că Putin este singurul responsabil pentru atac.

Putin îl consideră pe Hrusciov principalul vinovat pentru faptul că Crimeea a fost dată odată Ucrainei în perioada sovietică.

Zelenski: Să fim pregătiți pentru un eventual atac nuclear din partea Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă lumii să se pregătească pentru o eventuală utilizare de către Rusia a armelor sale nucleare

"Nu ar trebui să aşteptăm momentul în care Rusia decide să îşi folosească armele nucleare. Trebuie să ne pregătim pentru asta", a spus preşedintele Zelenski în interviul acordat pentru şase site-uri de ştiri ucrainene, preluat şi de preşedinţia ucraineană pe Telegram.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel