Stelian Ion și Radu Mihaiu, după demisia lui Cioloș: "Ăsta da REPER al eșuării!" / "O imensă dezamăgire"

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș

Stelian Ion și primarul Radu Mihaiu au reacționat în mediul online, după ce Dacian Cioloș a demisionat din USR, alături de alți patru  europarlamentari.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș au renunțat azi la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România.

"Cui prodest? Cui folosește crearea unui nou partid, așchie din coasta USR, tocmai acum? Dincolo de alte analize și de reacții mai mult sau mai puțin subiective, asta e întrebarea principală, restul sunt butaforie, emoție, poate naivitate. Răspuns: folosește PSD-ului și filialei sale mai mici, PNL, Sistemului, lui Iohannis. Simt o mare dezamăgire față de alegerea foștilor noștri colegi care au ales ruptura, nu unitatea, abandonul, în locul luptei.

Au fost la conducerea USR, deținând cele mai înalte funcții. Chiar dacă nu au avut puterea absolută în partid (acestea sunt regulile democrației), au avut însă ocazia de a conduce, de a convinge membrii de justețea propunerilor lor, dar au ales să fugă de greu, preferând o postura mult mai comodă. E mult mai greu să te lupți cu hidra securisto-socialistă, e mult mai ușor să te lupți și din afară și din interior cu propriii tăi colegi din USR.

Nimic nu se obține ușor, fără efort, nimeni nu îți pune un partid pe tavă. Nu cred în partide de tătuc, pe persoană fizică, nici în lideri mesianici. Cred în ideea de echipă, de efort comun. Să ți se ofere atâtea șanse pe care să le ratezi una după alta, ăsta da REPER al eșuării! USR merge mai departe constituind adevăratul pol al liberalismului în România și singura opoziție la puterea securisto-socialistă", a scris Stelian Ion pe Facebook.

"O imensă dezamăgire"

Și Radu Mihaiu a avut ceva de spus, după demisia lui Dacian Cioloș.

"Am crezut în Dacian Cioloș. Am intrat în politică pentru speranța născută din acel guvern condus de el. Plecarea de azi consemnează însă o imensă dezamăgire produsă de politicianul Dacian Cioloș A ales să candideze la cea mai înaltă funcție din partid. A câștigat. Colegii l-au votat să le fie președinte. Tot el a ales să fie un conducător absent, departe de frământările din partid. Când a revenit a fost doar pentru a-și anunța demisia. Unilateral, ca orice demisie. Azi și-a dat demisia și din partid. Pentru ce sau pentru cine? Doar el știe.

Am încetat să mai caut sens în acțiunile lui. Cert e că pe piața politică din România apar partide după fiecare ploaie, ca ciupercile. Din această sumedenie de formațiuni politice, prea puține sunt și reformatoare. Prea puține se luptă să schimbe starea de fapt. Iar din toată această abrambureală tot partidele cu trecut, cu mașinărie de partid, câștigă. Probabil acesta e calculul. Divide et impera. Însă USR a dovedit de fiecare dată că nu se pleacă la reguli vechi nescrise. Și foarte important, USR nu cedează. Vom trece peste, vom continua. Pentru că avem drumul nostru și ne vom ține de el", a scris și Radu Mihaiu pe Facebook.

Anunțul lui Cioloș

"Îmi este imposibil să găsesc o formulă prin care să exprim pe de-a-ntregul ceea ce simt în aceste momente. Cu siguranță despărțirea de USR îmi lasă un gust amar și o uriașă cantitate de tristețe. În același timp, nu vreau să renunț la speranța că există o soluție politică prin care să oferim electoratului din România un mod de a face politică moderată care să reflecte o stare de spirit diferită față de ceea ce a primit în ultimele decenii. Sunt optimist de felul meu și cred că mai presus de orice e important să păstrăm speranța că putem depăși obstacolele, iar vocația noastră principală este de a construi o lume mai bună. Iar acest lucru nu se face vorbind doar în mici cercuri închise de prieteni, ci stabilind punți cu societatea civilă, muncitorii, antreprenorii și cu celelalte forțe politice chiar dacă avem diferite viziuni despre viitor.

De astăzi, mă alătur unui nou proiect politic inițiat alături de colegii mei europarlamentari Ramona Strugariu, Dragos Pislaru, Alin Mituța și Dragos Tudorache. Este vorba de un nou partid care va face parte din familia europeană Renew Europe și despre care veți găsi toate detaliile necesare la următorul link: https://www.partidulreper.ro", se arat[ în postarea sa de pe Facebook.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel