Stelian Ion critică legile Justiției propuse de Cătălin Predoiu: Le-a răsucit cum îi convine lui Iohannis

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Stelian Ion critică legile Justiției propuse de Cătălin Predoiu: Le-a răsucit cum îi convine lui Iohannis / Foto: Facebook Stelian Ion
Stelian Ion critică legile Justiției propuse de Cătălin Predoiu: Le-a răsucit cum îi convine lui Iohannis / Foto: Facebook Stelian Ion

Stelian Ion a criticat legile Justiției propuse de Cătălin Predoiu.

Stelian Ion a criticat dur legile Justiției promovate de actualul ministru Cătălin Predoiu.

"Noi suntem foarte hotărâți sa facem lucruri , am fost la guvernare. Tocmai asta a deranjat . Unii au spus ca am venit cu ranga să faceți reformă, să grăbiți lucrurile. Nu ,în România nu se poate atât de repede, trebuie mai lent, au spus sa mai așteptam 10-20 de ani să facem reforme, să se obișnuiască instituțiile, că sunt stresate. Nu merge. În Republica Moldova este o doamnă foarte hotărâtă, foarte fermă, care știe ce face, nu cu jumătăți de măsură. S-a dus și a reformat instituții din temelie, de la Curtea Constituțională până la Parchete.", a afirmat Stelian Ion, miercuri seară, în cadrul emisiunii la "Legile Puterii" de la Realitatea Plus.

"Le-a răsucit și s-a reîntors la varianta de dinainte care îi convine lui și domnului Klaus Iohannis"

Fostul ministru al Justiției din guvernul de coaliție USR-PNL-UDMR îl critică pe Cătălin Predoiu pentru stagnarea reformei în justiție.

"Acum a pus domnul Cătălin Predoiu noile legi ale justiției, le-a răsucit și s-a reîntors la varianta de dinainte care îi convine lui și domnului Klaus Iohannis.

Am o părere proastă despre legile justiției, am așteptări mari. Putem face mai multe, avem nevoie de o justiție total independentă, fără jocuri de putere nici interne, nici externe. Era esențială o reforma a CSM, esențială în această arhitectură. Era esențială corectarea numirii procurorilor de rang înalt, care dau tonul pe niște anchete corecte, pe dosare făcute temeinic, de la corupție până la criminalitatea organizată. Era un moment prielnic. Europa doar că nu ne ruga. Ne forțează în MCV și trebuie să facem aceste reforme. Domnul Predoiu se aliniază sistemului care spune că nu, nu vrem să ne reformăm acum, să nu facem schimbări bruște, e mai bine așa cum e. Nu e corect ce se întâmplă, ratăm încă o șansă mare. 

La ce văd acum , cu se aranjează puzzle-ul de putere, cu PSD care a înghițit PNL. Pot fuziona PSD și PNL, să facă un mare partid. De multe ori disputele sunt de fațada, altfel se înțeleg pe alte aspecte. 
Pe moment au această majoritate, cred că vor forță trecerea rapidă a acestor legi ale justiției, am înțeles că în dezbatere sunt până pe 1 iulie. Nu știu de ce i-a luat așa de mult modificarea unor articole, cele care nu-i conveneau președintelui, celor din CSM, îl putea face într-o luna cel mult.", a criticat Stelian Ion felul în care au fost modificate legile justiției de actualul ministru al Justiției.

Stelian Ion: Efectele le vom avea peste un an, doi, cinci

"Sunt multe nereguli. E important să fim fim atenți cum se vor adopta. Nu faci legile că să le schimbi de pe o zi pe altă. Efectele le vom avea peste un an, doi, cinci. Noi am avut drafturi cu reforma CSM, Inspecția Judiciară, Poliția Judiciară, (...) și numirea procurorilor de rang înalt, erau validate și au fost analizate. Cel puțin numirile procurorilor de rang înalt a fost analizată de Comisia Europeană. În ultimul raport MCV a primit o notă foarte bună proiectul, dar a fost blocat in aprilie anul trecut. Să vedem dacă fac sesiunea extraordinară să fie votate pe repede înainte aceste legi.", a mai spus Stelian Ion.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel