Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înflori tot anul. Iată ce trebuie să faci

Autorul articolului: Nicoleta Baciu | Dată: 01 noi 2022, 11:45 | Categorie: Lifestyle
Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înflori tot anul. Iată ce trebuie să faci. Sursa - pixabay.com
Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înflori tot anul. Iată ce trebuie să faci. Sursa - pixabay.com

Pentru ca spathiphyllum să înflorească, iar înflorirea să fie lungă și abundentă, trebuie să  fertilizați planta cu trei ingrediente.

Acestea costă câțiva bănuți, dar aduc zeci de beneficii plantei. Spathiphyllum sau crinul păci este o  floare de o frumusețe incredibilă. Unii cred că planta are proprietăți magice: ajută fetele necăsătorite să găsească dragostea adevărată, pe femeile măritate le ajută să mențină fericirea în familie și să aibă urmași. Dacă planta a înflorit, atunci în casă este armonie.

Pentru ca floarea  să înflorească, iar înflorirea să fie lungă și abundentă, trebuie să o fertilizați cu doar trei substanțe.  

Plante ornamentale de interior care rezistă tot timpul anului

Humat de potasiu. Acest îngrășământ se aplică pe la mijlocul iernii. Îngrășământul trebuie diluat conform instrucțiunilor înainte de a-l pune în ghiveci. De asemenea, planta poate fi udată din abundență cu această soluție.

Monofosfatul de potasiu se folosește când apare prima floare. Îngrășământul va satura planta cu potasiu și fosfor, macronutrienți care sunt necesari pentru apariția unui număr mare de flori. 

Consumă apă de anghinare: arde grăsimile, scade colesterolul și detoxifică ficatul. Iată cum se face

De asemenea, puteți hrăni planta cu un îngrășământ mineral complex, care conține azot, fosfor, potasiu. Acest remediu va prelungi  înflorirea crinului păcii. Dacă alternați aceste trei îngrășăminte, vă puteți asigura că planta spathiphyllum-ul va înflori pe tot parcursul anului.

Vezi si:

 

Cinci plante care îți vor umple casa cu un parfum plăcut și te vor face fericit

 

Plantele de interior ne pot încânta nu doar cu aspectul lor atractiv, ci și cu mirosul lor plăcut. Plantele își datorează aroma plăcută uleiurilor esențiale, care se transformă în compuși volatili atunci când florile sunt deschise.

Iată ce plante trebuie să aveți în casă pentru parfumul lor plăcut.

Mușcata este o planta rustică, decorativa, originară din Africa de Sud, cu perioadă de înflorire îndelungată. Aceasta este una din cele mai răspândite plante din lume și se găsește în orice balcon și terasă. Acestea emană veselie și optimism, fiind unele din cele mai populare plante decorative. Mușcatele sunt bogate în flori viu colorate, cu frunze rotunjite și ușor parfumate.

5 alimente pe care trebuie să le ai în bucătărie mereu, dacă vrei să slăbești

Citrus limon este un  copac mic, veșnic verde, care emană o aromă specifică plăcută. Cu îngrijire adecvată, înflorește și dă roade chiar și în casă. Există soiuri ale plantei, care poate fi crescute în interior.

Chiar dacă copacul nu înflorește și are un miros slab, planta ionizează și saturează aerul cu fitoncide. Aroma de lămâie normalizează somnul, activitatea sistemului cardiovascular și tensiunea, ne protejează de răceală și îmbunătățirea stării de spirit.

Patru obiecte din bucătărie pe care le depozitezi greșit. Știi care sunt acestea?

Mirtul (Myrthus communis) este un arbust originar din regiunea mediteraneană, cultivat pentru aspectul plăcut și pentru efectele benefice pe care le are asupra sănătății. Infuziile din frunze de mirt pot fi utilizate pentru tratarea tusei sau a durerilor de stomac. Uleiul esențial de mirt se utilizează în industria cosmetică și a parfumurilor. Mirtul este foarte apreciat şi pentru aspectul compact al frunzișului și pentru mireasma delicată a florilor. Mirtul tolerează tunderea putând fi modelat în forme diferite. 

Se crede că mirtul este un simbol al gloriei. În cele mai vechi timpuri, o coroană făcută din ramurile sale decora capetele poeților, mai târziu a devenit un atribut al miresei. Acum tămâia este făcută din mirt, folosit pe scară largă în industria parfumeriei.

Oleandru este un arbust veșnic verde, cu frunze înguste, lungi și flori parfumate. Cu îngrijire adecvată, muguri vechi sunt înlocuiți cu alții noi, în cea mai mare parte a anului.

Florile au un miros puternic, plăcut. Dacă stai lângă o plantă înflorită o perioadă scurtă de timp, poți scăpa de durerile de cap, oboseală și stres. Dar, nu uitați că oleandrul este o plantă otrăvitoare. Nu poți să o consumi și nu poți sta mult timp într-o cameră neaerisită, în care aveți planta.  

Vrei să trăiești mult și fericit? Câteva obiceiuri te pot ajuta să faci asta

Rozmarinul este o plantă  aromată, un arbust veșnic verde cu frunze înguste, liniare, mici. Emite fitoncide, care au un efect benefic asupra omului, fiind folosit în bucătărie și industria parfumeriei.

Poate crește și într-o cameră pentru copii. Uneori înflorește și în casă. Ezotericii atribuie rozmarinului proprietatea de absorbție a energiei negative din casă, după care planta moare.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite