5 alimente pe care trebuie să le ai în bucătărie mereu, dacă vrei să slăbești

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Există câteva alimente care sunt foarte recomandate de specialiști, pentru a fi consumate în curele de slăbire.

Încercarea de a vă respecta planul de slăbire poate fi o provocare, mai ales dacă sunteți o persoană care se concentrează în principal pe alimentele pe care "nu le puteți mânca" sau pe care "ar trebui să le evitați". În timp ce fiecare strategie de pierdere în greutate poate avea propriile seturi individualizate de obiective și orientări, este util să vă concentrați atenția asupra alimentelor de care vă puteți bucura și care vă pot oferi un impuls delicios de fibre, proteine, antioxidanți, vitamine și multe altele.

Când vine vorba de alegerea celor mai bune alimente care să vă ajute să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate, există câteva elemente cheie pe care le puteți consuma oricând doriți, potrivit eatthis.com

1.  Afinele

Unul dintre cele mai bune fructe pe care le puteți avea mereu în frigider este o cutie de afine delicioase, bogate în antioxidanți.

"Afinele sunt super sănătoase, sățioase și versatile. Sunt sărace în calorii și conțin multe fibre, astfel încât vă simțiți satisfăcuți. Le puteți savura simple; le puteți adăuga la iaurt; le puteți îngheța și le puteți savura ca un răsfăț; sau chiar le puteți încălzi în cuptorul cu microunde timp de un minut pentru acel gust cald de plăcintă cu fructe de pădure.", spun specialiștii.

2. Fulgi de ovăz

Dacă aveți o cutie de fulgi de ovăz la îndemână acest lucru vă poate ajuta în acele dimineți în care aveți nevoie de un impuls de fibre, mai ales că o creștere a aportului de fibre a fost asociată cu o mai mare pierdere în greutate.

"Fulgii de ovăz sunt o opțiune sănătoasă și sățioasă pentru micul dejun și se prepară în doar câteva minute. Ovăzul conține fibre, care vă vor menține sătul. Puteți arunca în fructe asortate, adăugați lapte sau apă și completați cu nuci sau semințe.", mai spun specialiștii.

3. Nuci

"Nucile sunt un aliment incredibil de sățios, datorită combinației lor de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Includerea alimentelor sățioase în dietă poate ajuta oamenii să mănânce mai puțin și, în cele din urmă, să piardă în greutate", continuă specialiștii.

Se știe că nucile au concentrații incredibil de mari de acizi grași omega-3 - care nu numai că sunt legați de pierderea în greutate, dar pot contribui și la îmbunătățirea sănătății inimii atunci când sunt folosiți ca înlocuitor al grăsimilor nesănătoase.

4. Legume asortate înghețate

Legumele congelate sunt un produs alimentar foarte bun pentru a le depozita, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la terminarea lor înainte de a se strica.

"Deși îmi plac legumele proaspete, dacă sunteți în călătorie, sunteți ocupat sau nu aveți mult timp pentru a face cumpărături, puteți oricând să scoateți punga de legume congelate și să le adăugați la prânz, cină sau gustare", spune Young, specialist.

Puteți alege legumele individuale preferate sau puteți adăuga puțină varietate în farfurie, cumpărând o pungă de legume asortate. Oricum ar fi, toate legumele sunt excelente pentru pierderea în greutate deoarece sunt sărace în calorii și bogate în fibre și antioxidanți.

5. Somon

Dacă sunteți un iubitor de fructe de mare, ar fi bine să aveți în casă mereu somon. Fie că este congelat sau proaspăt, beneficiile pentru sănătate asociate somonului s-ar putea dovedi avantajoase pentru dietă.

"Somonul este plin de acizi grași omega-3, care este legat de promovarea sațietății și de pierderea în greutate. Acest pește conține, de asemenea, proteine, care oferă un factor de sațietate, de asemenea. Includerea somonului sau a altor pești grași în dieta dumneavoastră de două ori pe săptămână poate ajuta la pierderea în greutate.", mai spun doctorii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel