Sorin Cîmpeanu trimite Corpul de Control la unităţile de învăţământ cu rată mică de vaccinare anti-COVID

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă verificări ale Corpului de control ce vor viza inclusiv unităţile de învăţământ care au o rată mică de vaccinare anti-COVID, arătând că ea are legătură cu poziţia directorilor referitoare la acest subiect.

"Corpul de control va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete (...) Am triplat numărul de echipe. (Vor verifica - n.r.) în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi (...) care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12%, ruşinoasă. (...) Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută. (...) Am colegi foarte pricepuţi în domeniul juridic, vor propune exact acele măsuri care e încadrează în limitele legii", a declarat Cîmpeanu duminică, la Digi 24.

Ministrul a afirmat că există o legătură între rata de vaccinare din şcoli şi atitudinea directorilor faţă de acest subiect.

"Acolo unde directorul este anti-vaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare. Acesta este adevărul. Nu e normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitatea vaccinării, să nu înţelegi progresul ştiinţei", a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

[citeste si]  Loteria Vaccinării: Ei sunt cei 81 de câștigători ai celei de-a șasea extrageri

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel