Sinceritate maximă la posturile TV din Rusia: ”Oricât e de greu pentru ruși să recunoască, aproape toată lumea este împotriva noastră”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
 Foto: Rusia 1 / Captură de ecran
Foto: Rusia 1 / Captură de ecran

Analistul rus Mihail Hodaryonok a fost invitat la televiziunea de stat rusă, unde a oferit o viziune surprinzător de sinceră asupra invaziei ruse a Ucrainei.

Hodaryonok a declarat că rapoartele rusești despre soldații ucraineni demoralizați nu reflectă situația reală, deoarece, așa cum recunoaște și analistul, acestea sunt doar cazuri individuale. El este de părere că situația este diferită și că ucrainenii sunt foarte motivați și gata să moară pentru țara lor.

Solicitat să comenteze situația actuală de pe câmpul de luptă, Hodaryonok , care în ultimele zile a făcut evaluări sincere asupra războiului din Ucraina, a îndemnat telespectatorii să se ferească de orice informație furnizată de Rusia cu privire la scăderea moralului în rândurile forțelor ucrainene.

„Totul este, sincer, o minciună”, a spus el într-un videoclip de patru minute tradus de jurnalistul BBC, Francis Scarr.

Această viziune diferită asupra situației din Ucraina a lăsat o bună parte din Rusia cu gura căscată.

Întrebarea principală pe care toată lumea o pune de ce nu l-a întrerupt nimeni, așa cum erau întrerupți cei care îndrăzneau să comenteze ceva la începutul invaziei ruse.

El a spus, de asemenea, că se opune „folosirii armelor în ceea ce privește atacurile cu rachete asupra Finlandei” ca urmare a deciziei vecinului Rusiei de a adera la NATO, deoarece, a spus el, principala problemă a Rusiei va fi „izolarea sa geopolitică completă”, scrie Insider.

„Oricât de greu este pentru ruși să recunoască, aproape toată lumea este împotriva noastră”, a spus el.

El a spus că Rusia trebuie să iasă din această situație.

Hodaryonok a menționat că un ajutor militar și umanitar generos din Occident va fi aprobat în curând, referindu-se la Congresul SUA, și a comentat că Rusia trebuie să se pregătească pentru ca Ucraina să aibă în curând „un milion de soldați înarmați”.

”Trebuie să ținem cont de acest lucru atunci când facem calcule operaționale și strategice, că situația în acest sens se va înrăutăți la noi. Ei înșiși spun că nu este nicio problemă pentru ei să mobilizeze un milion de oameni, a spus el la televiziunea de stat.

Când gazda Olga Skabeyeva, supranumită „Marioneta de fier Putin”, a argumentat că forțele ucrainene nu reprezintă un contingent mare, colonelul în retragere a răspuns că voința lor este mai importantă decât dacă sunt soldați „profesioniști”.

”Este vorba despre faptul că nivelul de profesionalism nu este determinat de numărul de militari recrutați în serviciu profesional, ci de nivelul de pregătire și moral și de moralul și disponibilitatea de a vărsa sânge pentru patrie”, a spus el.

”Principalul lucru în armată este să păstrăm întotdeauna un sentiment de realism militaro-politic. Dacă depășești acest lucru, mai devreme sau mai târziu, realitatea istorică te va lovi atât de tare încât vei regreta”, a spus el.

Cine este Mihail Hodaryonok

Analistul militar de 68 de ani a absolvit în 1976 Școala Superioară de Rachete Antiaeriene din Minsk. 

A servit în forțele de apărare aeriană. Din 1986 până în 1988 a fost comandant adjunct al regimentului de rachete antiaeriene S-200. În 1988 a fost transferat la Cartierul General al Apărării Aeriene în calitate de ofițer superior al cartierului general de rachete antiaeriene al apărării aeriene.

După prăbușirea URSS, a servit în Departamentul Operațional Principal al Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. 

În 2000 s-a pensionat și a început o carieră ca jurnalist militar. 

Recent a lucrat la radio Gazeta.ru și Vesti.FM și a apărut în mod regulat la emisiunea lui Skabeeva și în alte programe de propagandă.

Hodaryonok nu și-a permis în trecut să facă declarații neloiale regimului lui Putin. Multe dintre escapadele sale au fost marcate de antiamericanism aprig.

Cu toate acestea, în ianuarie-februarie, Hodaryonok, împreună cu generalul în retragere Leonid Ivashov, s-au pronunțat ferm împotriva invaziei Ucrainei. 

Pe 9 februarie, expertul a susținut că un conflict militar la scară largă în Ucraina este puțin probabil și neprofitabil pentru Moscova, arată NV.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel