Severodoneţk. Apărătorii ucraineni au primit ordin de retragere

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Armata soldați Ucraina
Armata soldați Ucraina

Apărătorii orașului Severodonețk din regiunea Lugansk au primit ordin să se retragă în noi poziții fortificate.

Şeful Administraţiei Militare Regionale Lugansk, Serhi Haidai, a anunţat, vineri dimineaţă, că militarii ucraineni vor trebui să părăsească oraşul Severodoneţk.

"Va trebui să-i scoatem pe băieţi. Nu este nevoie să se vorbească despre o "trădare" - nimeni nu-i abandonează pe băieţii noştri. Nimeni nu va permite încercuirea" - a asigurat Haidai.

Acesta a adăugat că a te afla în poziţii distruse "este fără sens": "Pentru că, în fiecare zi, numărul celor decedaţi în teritoriile ocupate poate creşte".

Guvernatorul regiunii Lugansk a confirmat că decizia de retragere a trupelor ucrainene din Severodoneţk a fost deja luată.

Potrivit oficialului, în acest moment, în prima linie la Severodoneţk se află atât luptători ai Forţelor Armate ale Ucrainei, cât şi membri ai Gărzii Naţionale. "Au primit deja ordinul de a se retrage spre noi poziţii, în noi zone fortificate şi, de acolo, să desfăşoare operaţiuni militare, să provoace pagube inamicului" - a explicat Serhi Haidai.

Anterior, guvernatorul a declarat că Rusia va trimite un număr mare de trupe în Severodoneţk, pentru a asigura cucerirea completă a oraşului. "Vor angrena toate rezervele pe care le au" - a remarcat Haidai.

De asemenea, Serhi Haidai, a raportat că armata Federaţiei Ruse a reuşit să captureze localitatea Mikolaivka.

"Ofensiva inamicului în zona Borivske a fost oprită cu succes. În plus, soldaţii noştri au respins ofensiva în direcţia periferiei sudice a oraşului Lisiceansk, provocând pierderi ruşilor şi forţându-i să se retragă. Cu toate acestea, ruşii au reuşit să captureze Mikolaivka. Pe 23 iunie şi în dimineaţa zilei de 24 iunie, invadatorii au lansat o ofensivă în zona Mirna Dolina, unde ostilităţile continuă" - a detaliat Haidai.

Potrivit guvernatorului, două cadavre au fost găsite la Lisiceansk, în timp ce un bărbat rănit a fost internat într-un spital din Cernăuţi.

Haidai a mai raportat că trupele ruse au efectuat lovituri aeriene asupra oraşelor Lisiceansk şi Borivske şi au deschis focul la Severodoneţk, Bila Hora, Vovcioiarivka, Sineţki şi Pavlohrad.

Potrivit guvernatorului, la Severodoneţk, invadatorii ruşi au lansat atacuri vizând fabrica "Azot", o fabrică de cărămidă şi trei poduri deteriorate deja în urmă cu câteva săptămâni. La Lisiceansk au fost distruse mai multe locuinţe. Distrugeri similare au fost semnalate şi în satele din jur.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel