Serghei Șoigu, APARIȚIE PUBLICĂ după săptămâni de absență. A prezentat REALIZĂRILE - VIDEO

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministrul rus al apărării a fost prezent astăzi la o ședință cu toți responsabilii militari ruși.

Serghei Șoigu a vorbit despre progresul invaziei Forțelor Armate Ruse pe teritoriul Ucrainei. 

Potrivit lui Șoigu, principalele sarcini ale primei etape ale invaziei au fost îndeplinite.

”Realizările” armatei ruse

  1. Ministrul spune că potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a fost redus semnificativ, ceea ce permite concentrarea atenției principale și a eforturilor principale asupra atingerii scopului principal, eliberarea Donbass-ului.

Moscova pare a se concentra pe zona Donețk-Luhansk. Alexander Fomin, adjunctul lui Șoigu, a confirmat că Rusia va ”reduce drastic” activitatea militară din regiunile Kiev și Cernihiv, scrie Tass, citată de BBC.

  1. Ministrul spune că armata rusă a câștigat supremația aerului. Șoigu susține că forțele aeriene și sistemul de apărare antiaeriană ucrainene au fost practic distruse. Din cele 152 de aeronave care se aflau în componența de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei înainte de începerea operațiunii, 123 au fost distruse, din 149 de elicoptere, 77 au fost distruse, din 180 de sisteme de apărare aeriană cu rază lungă și medie de acțiune, 152 au fost distruse.

  2. Forțele navale ale țării au încetat să mai existe.

  3. Pierderi semnificative au fost suferite de toate formațiunile forțelor de asalt terestre și aeriene ale Ucrainei.

Șoigu a făcut amenințări voalate la adresa statelor occidentale care furnizează arme Ucrainei.

”Urmărim declarațiile liderilor țărilor NATO despre intenția lor de a furniza aeronave și sisteme de apărare aeriană Ucrainei”, a spus ministrul.  ”În cazul implementării lor, vom răspunde în mod adecvat. Considerăm iresponsabilă poziția Occidentului, care furnizează Ucrainei arme letale. Distribuția sa necontrolată către populație și mercenari nu face decât să exacerbeze situația și, în viitor, poate crea o amenințare chiar pentru europeni”

Serghei Șoigu a vorbit despre centrele de antrenament ale Ucrainei.

”Ca urmare a loviturilor cu arme de înaltă precizie asupra centrelor de antrenament de mercenari, precum și a pierderilor de luptă, se înregistrează o scădere a numărului acestora pe teritoriul Ucrainei. În ultimele două săptămâni, peste cinci sute de mercenari au părăsit țara și alți aproximativ șase sute au fost distruși, susține ministrul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel