Serghei Lavrov: „Rusia nu este întruchiparea moralității”. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov

Șeful diplomației ruse a făcut afirmații controversate despre războiul din Ucraina.

„Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei în NATO este un act criminal”, a spus Lavrov.

Miile de civili uciși de armata rusă în aproape patru lun  și orașele distruse au o justificare pentru ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Acesta susține că lucrurile nu sunt așa cum par. ”Nu am atacat Ucraina”, a spus Lavrov într-un interviu pentru BBC.

„Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei în NATO este un act criminal”, a spus el.

Oficialii ruși au declarat în repetate rânduri că armata rusă „denazifică” Ucraina, iar Lavrov însuși a provocat reacții dure când a declarat că un președinte ucrainean evreu ”nu anulează elementele naziste din țara sa, deoarece” Adolf Hitler avea și el sânge de evreu”, declarație pentru care președintele rus Vladimir Putin și-a cerut scuze.

Jurnalistul BBC l-a întrebat pe ministrul rus despre raportul oficial al ONU despre satul ucrainean Yahidne, acolo unde 360 de locuitori, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu dizabilități, au fost reținuți forțat de forțele ruse timp de 28 de zile în subsolul unei școli. fără toalete și apă și că au murit 10 bătrâni. ”Este o luptă împotriva naziștilor?”, l-a întrebat jurnalistul pe Lavrov.

„Este mare păcat, dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt sub presiunea Occidentului, iar Occidentul le folosește foarte des pentru a răspândi știri false”, a spus el.

Lavrov a continuat:

"Rusia nu este întruchiparea moralității. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem", a spus șeful diplomației ruse.

„Ma interesează doar dreptul internațional”

În privința negocierilor cu Marea Britanie, acesta a declarat ”Cred că nu mai este loc de manevră. Atât premierul britanic Boris Johnson, cât și secretarul britanic de externe Liz Truss spun deschis că ar trebui să învingă Rusia, că ar trebui să îngenuncheze Rusia. Haide, atunci, fă-o”, a spus Lavrov, adăugând că Marea Britanie” sacrifică interesele poporului său de dragul ambițiilor politice”.

Întrebat despre doi cetățeni britanici care au fost recent condamnați la moarte de separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei și pentru a căror soartă, în ochii Occidentului, Rusia este direct responsabilă, Lavrov a spus:

"Nu mă interesează deloc părerea Occidentului. Mă interesează doar dreptul internațional. Conform dreptului internațional, mercenarii străini nu sunt recunoscuți ca luptători".

La argumentele reporterilor că cei doi nu sunt mercenari, ci oameni care au servit în forțele armate ucrainene, Lavrov a spus că instanța ar trebui să decidă, iar apoi a acuzat BBC că nu a spus adevărul despre ceea ce s-a întâmplat cu civilii din estul Ucrainei „când trupele de la Kiev bombardează. civili timp de opt ani.”

Jurnalistul a remarcat că separatiștii din Lugansk și Donețk interzic presei să intre în zonă pentru a constata genocidul pe care îl reclamă forțele pro-ruse.

 Întrebat de ce nu li s-a permis acesul în zonele controlate de rebelii pro-ruși, Lavrov i-a răspuns scurt jurnalistului: "Nu stiu."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel