Șeful Armatei Ruse a scăpat la mustață de un atac devastator ucrainean. Aproximativ 200 de militari au fost uciși în atac

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Generalul Valery Gherasimov a scăpat la limită de un bombardament.

Șeful Statului Major General al Federației Ruse, generalul Valery Gherasimov, a vizitat  la sfârșitul săptămânii trecute pozițiile avansate ale forțelor de ocupație ruse din Ucraina.

Oficialii ucraineni au aflat despre vizită, dar nu a avut timp să-l prindă pe Gherasimov.

Pe 30 aprilie, când forțele ucrainene au deschis focul asupra uneia dintre poziții, la școala G12 din orașul Izyum, controlat de ruși, sâmbătă seara, generalul se întorsese deja în Rusia, se arată în articolul NYT.

Cu toate acestea, aproximativ 200 de militari, printre care cel puțin un general, au fost uciși, a spus oficialul ucrainean, vorbind sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre o operațiune militară sensibilă.

Dezordine în armata rusă

NYT subliniază că o vizită pe front a unui lider militar de rang atât de înalt precum cel al lui Gherasimov este rară.

Prezența unui astfel de oficial de rang înalt pe linia frontului este extrem de neobișnuită și vine pe fondul a ceea ce analiştii militari occidentali descriu ca fiind o dezordine crescândă în cadrul forțelor ruse. 

Chiar și cu obiective reduse dramatic, oficialii și analiștii occidentali spun că armata rusă continuă să se lupte cu probleme logistice și coordonarea între trupele sale, înfruntând în același timp o rezistență acerbă din partea ucrainenilor.

Generalul Gherasimov se numără printre persoanele de încredere ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și este una dintre cele trei persoane, împreună cu președintele și ministrul apărării, care s-au ocupat în principal de trasarea cursului războiului de la început.

Această ierarhie strictă care definește conducerea militară a Rusiei este unul dintre motivele pentru care analiștii occidentali spun că forțele Rusiei au părut atât de des incapabile să se adapteze rapid la condițiile în schimbare ale câmpului de luptă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel