Secretarul britanic al Apărării, mesaj pentru Ucraina, privind solicitările de armament: Ştiţi, nu suntem Amazon

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Secretarul britanic al Apărării, mesaj pentru Ucraina, privind solicitările de armament: Ştiţi, nu suntem Amazon / Foto: Agerpres
Secretarul britanic al Apărării, mesaj pentru Ucraina, privind solicitările de armament: Ştiţi, nu suntem Amazon / Foto: Agerpres

"Nu suntem Amazon", spune ministrul britanic al apărării, cerându-i Ucrainei recunoştinţă pentru armele primite.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a afirmat miercuri că a avertizat Ucraina că aliaţii săi internaţionali "nu sunt Amazon", transmite Agerpres. El ar fi cerut Kievului să fie recunoscător pentru donaţiile de arme pentru a-i convinge pe politicienii occidentali să dea mai mult, relatează Reuters de la Vilnius.

Londra a fost unul dintre cei mai fermi susţinători ai Kievului după invazia de anul trecut a Rusiei, iar premierul britanic Rishi Sunak a spus că Marea Britanie şi aliaţii săi îşi vor întări sprijinul, aminteşte Reuters.

Wallace a atenţionat însă că Ucraina trebuie să-i convingă pe legislatorii britanici şi "pe politicienii ezitanţi din alte ţări că merită" efortul, adăugând că, "fie că ne place sau nu, oamenii vor să vadă recunoştinţă".

Ministrul britanic a făcut aceste remarci în marja summitului NATO de la Vilnius, în răspuns la o întrebare a unui reporter referitoare la faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a plâns că ţării sale nu i s-a oferit un calendar al aderării la alianţa militară.

Wallace ar fi primit în Ucraina o listă de cumpărături de armamentBen Wallace a menţionat că anul trecut s-a dus în Ucraina, unde i-a fost prezentată o listă de cumpărături de armament.

"Ştiţi, nu suntem Amazon", a spus el, referindu-se la gigantul american de retail. "Le-am spus asta anul trecut, când am condus 11 ore ca să mi se dea o listă", a adăugat el.

De cealaltă parte, Zelenski a adoptat un ton mai soft miercuri, declarând că rezultatele summitului au fost bune, chiar dacă Ucraina nu a fost invitată oficial să adere la NATO, şi că a primit veşti bune privind pachete de asistenţă militară de la aliaţi.

Întrebat de comentariile lui Wallace, premierul Sunak a asigurat că Zelenski a fost recunoscător pentru sprijinul primit până acum.

"Preşedintele Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa pentru ce am făcut în câteva rânduri", a spus Sunak la o conferinţă de presă la Vilnius. "Înţeleg pe deplin dorinţa lui Volodimir de a face totul pentru a-şi proteja poporul şi pentru a opri acest război şi vom continua să-i acordăm sprijinul de care are nevoie", a subliniat premierul britanic.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel