Scapă de mirosul de mucegai din casă cu o portocală: Iată ce ai de făcut pentru un rezultat garantat

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Scapă de mirosul de mucegai din casă cu o portocală - iată ce ai de făcut pentru un rezultat garantat. Sursa - pixabay.com
Scapă de mirosul de mucegai din casă cu o portocală - iată ce ai de făcut pentru un rezultat garantat. Sursa - pixabay.com

Uneori în casă sau apartament apare un miros neplăcut de mucegai, care este greu de respirat.

 

 

De regulă, trebuie să faceți curățenie generală și să aerisiți bine încăperea. Vara însă este mai greu de aerisit casa, mai ales când e caniculă. În acest caz, merită să încercați trucul cu o portocală.

Iată ce trebuie să faceți: luați un fruct mare și îndepărtați coaja. Pulpa fructului se toacă și se pune  într-un borcan de sticlă. Deasupra se toarnă un pahar de oțet, se închide borcanul cu un capac și se dă la întuneric pentru 7 zile.

Consumă aceste alimentele chiar și noaptea și nu te vei îngrășa

După cele șapte zile, strecurați lichidul și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator. Puteți adăuga apă plată pentru ca soluția să nu fie atât de concentrată. 

De asemenea, puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale de lămâie și portocale pentru a face soluția  mai aromată.

Ferestrele și oglinzile vor străluci cu acest amestec: îl poți face și tu pentru o curățare impecabilă 

Pulverizați produsul pe toate suprafețele din casă, inclusiv pe covoare și perdele. Nu va fi nicio urmă de miros neplăcut de mucegai. 

 

 

BONUS. Petele galbene de pe obiectele sanitare pot fi eliminate rapid: zece picături din acest produs sunt suficiente 

 

Zece picături din acest produs sunt suficiente pentru a ucide bacteriile și pentru a elimină petele galbene de pe obiectele sanitare.

Curățenia este o activitate pe care o facem săptămânal în casă.  Totuși, dacă există un loc în casă, căruia îi acordăm mereu o atenție deosebită, acesta este baia. Nu trebuie să facem compromisuri și să fim mereu punctuali în curățarea obiectelor sanitare.

Pune cojile de portocală în punga cu făină și vei scăpa de o problemă

De asemenea, este important să eliminați mirosurile neplăcute. Din fericire, există produse ieftine de bricolaj care păstrează baia parfumată și câteva zile. Dincolo de parfum, însă, este esențial să curățați cu grijă toaleta și chiuveta.

Zece picături din acest produs sunt suficiente pentru a ucide bacteriile din toaletă și pentru a îndepărta petele galbene. Mai exact, ne vin în ajutor produse naturale din cămară sau din frigider.

Spală șosetele albe în cuptorul cu microunde: un truc original, care te salvează când ești pe fugă

Primul dintre acestea este usturoiul. Unele gospodine pun usturoi decojit în bazinul de toaletă, unde îl lasă toată noapte. Fiind antiinflamator și antiseptic, usturoiul devine un dezinfectant excelent. Dimineața trebuie doar să spălați toaleta și veți săpa de bacterii.

Plăcintă cu mere: foarte simplă și rapidă. Ai nevoie de 3 pahare și desertul este gata

Și pentru eliminarea petelor galbene enervante, care se formează în toaletă, usturoiul devine întotdeauna un ajutor valoros. Trebuie să fierbem cel puțin câțiva litri de apă, adăugând câte un cățel de usturoi decojit pentru fiecare jumătate de litru. Lăsați apa să se răcească, apoi turnați-o în toaletă. Conform acestui truc al bunici, petele galbene ar trebui să dispară ca prin magie.

Bijuteriile tale s-au înnegrit și nu mai strălucesc? Pune-le într-un pahar de bere: un truc ciudat, cu un rezultat uimitor

Un alt aliment foarte util pentru îndepărtarea calcarului din baie și igienizarea acesteia este oțetul de vin alb.

Acest produs este un detartrant eficient, dar va trebui să-l diluăm în apă distilată. Proporția ar trebui să fie de 150 de oțet și 850 de apă. Dar deja cu 10 picături ai primele rezultate. Amestecam bine și  pulverizăm zona murdară. Lăsăm să acționeze aproximativ zece minute, apoi clătim cu apă.  Alternativ, poate fi folosit acidul citric, care ar putea fi și mai eficient.


 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel