Spală șosetele albe în cuptorul cu microunde: un truc original, care te salvează când ești pe fugă

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Spală șosetele albe în cuptorul cu microunde un truc original, care te salvează când ești pe fugă. Sursa - Pexels
Spală șosetele albe în cuptorul cu microunde un truc original, care te salvează când ești pe fugă. Sursa - Pexels

Pentru cei care poartă șosete albe, spălarea lor este un test. Cu toții știm că este destul de dificil să albim  șosetele, ca să arate ca noi. 

Dar puțină lume cunoaște o metodă miraculoasă, care elimină, imediat, nuanța gri a șosetelor albe.   

Dacă încă nu știți cum să spălați șosetele albe, folosind un cuptor cu microunde, atunci citiți cu atenție articolul. Această metodă permite să restabiliți culoarea albă a șosetelor, care au căpătat o nuanță gri, atunci când au fost spălate alături de alte haine.

Bijuteriile tale s-au înnegrit și nu mai strălucesc? Pune-le într-un pahar de bere: un truc ciudat, cu un rezultat uimitor

Și nu avem nevoie de amoniac sau suc de lămâie. Totul este mult mai ușor! În plus, veți vedea și un efect imediat!

Pentru a îndepărta murdăria de pe șosetele albe, veți avea nevoie de puțin timp. Turnați apă curată într-un recipient mic. Adăugați câteva picături de detergent sau săpun lichid.

Amestecă o lingură de orez cu una de semințe de in: masca hidratează și hrănește tenul

Puneți șosetele în recipientul pe care îl puneți în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la putere maximă timp de 8-10 minute. Apoi scoateți șosetele și clătiți-le cu apă curată.

Dacă vreți să albiți șosetele, de asemenea puteți folosi cuptorul cu microunde. Frecați șosetele murdare cu spun de rufe, apoi puneți-le într-o pungă de plastic. Atenție: punga nu trebuie legată!

Pune niște mentă într-un vas cu oțet și insectele îți vor ocoli casa

Puneți punga cu șosetele în cuptorul cu microunde, pentru de 5-7 minute, la puterea maximă. Scoateți apoi punga, având grijă să nu vă frigeți. Acum nu vă ai rămâne decât să le clătiți.

Desigur, trucul cu cuptorul cu microunde este foarte util dacă vrei să economisești timp. Dar nu uitați de o regulă importantă: spălați-vă șosetele după fiecare purtare, pentru a preveni pătrunderea murdăriei în material. 

 

BONUS. Îndepărtează ușor petele de grăsime de pe haine: ai nevoie de o cretă și de muștar




Astăzi vom învăța cum să îndepărtăm petele de grăsime de pe haine. Ca întotdeauna, vom face acest lucru acasă, folosind mijloace improvizate.  

Există mai multe modalități de a elimina petele de grăsime de pe haine. Alege metoda potrivită și aplic-o pe hainele murdare.

Cretă zdrobită: Această metodă este potrivită pentru prelucrarea țesăturilor delicate: in, mătase, bumbac. Pisează o bucată de cretă și pune-o peste petele grase. Frecați ușor și fără presiune. Apoi scuturați haina, îndepărtând resturile de cretă. Repetați procedura, dar, de această dată, lăsați creta să acționeze cel puțin 4 ore. Luați o perie și îndepărtați resturile de cretă. Spălați, apoi  haina în mod obișnuit.  

Curăță mașina de spălat cu un ingredient din cămară: în doar câteva minute va arăta ca nouă

Săpunul de rufe ajută la îndepărtarea unei pete grase de pe haine. Umeziți săpunul în apă, și frecați cu el pata de grăsime. Lăsați haina deoparte cel puțin 8 ore. Apoi periați pata ș spălați normal haina.  

Oţet: Această metodă este potrivită atât pentru țesături colorate, cât și pentru cele albe. Mai întâi, diluați oțetul cu apă în proporții egale. Scufundați haina în soluția de apă și oțet. Frecați ușor pata și lăsați haina în apa cu oțet circa 20 de minute. Ulterior, o puteți spăla în mașina de spălat.  

Pune scorțișoară în solul plantelor de cameră. Un truc la care nu vei mai renunța niciodată

Pulberea de muştar te ajută să îndepărtezi o pată de grăsime de pe hainele colorate, dar și de pe cele albe. Pulberea de muștar se combină cu apă pentru a obține o pastă. Aplică pasta peste zonele murdare și freacă cu o perie. După 30-45 de minute, haina se spală normal. 

Amoniacul este potrivit pentru produse din fibre naturale. Amestecați 15-20 ml. de amoniac cu 130 ml. de apă.  Înmuiați un burete în soluție și începeți să ștergeți pata  din părțile laterale spre mijloc. Când pata de grăsime s-a umezit, puneți peste ea un șervețel de bumbac. Încălziți fierul de călcat și treceți-l peste șervețel.  

Șampon pentru scalp gras. Dacă ai parul gras, este logic să folosești un șampon special. Pune în palmă puțin șampon și spumați. Întindeți generos spuma peste petele de pe haine și frecați. Clătiți apoi cu apă caldă. Puteți repeta procedura până când eliminați pata.  

Scapă de petele de calcar din baie cu două ingrediente naturale, la care nici nu te gândești

 

Amidon. Dacă ți-ai pătat haina cu grăsime, stropește zona cu amidon de cartofi sau de porumb și freacă ușor. După 10-20 de minute,  repetă procedura. Dacă pata este veche, amidonul trebuie combinat cu apă caldă. Pasta se aplică pe pată, se freacă și se lasă așa  jumătate de oră. Ulterior, haina se spală normal.   

Sare. O pată de grăsime poate fi eliminată cu sare. Turnați sarea pe pată și frecați puțin. Pata va ieși cu ușurință. Dacă este necesar, repetați procedura cu sare. Apoi, folosiți un șervețel cu alcool Ștergeți zona murdară și așteptați să se usuce. Spălați haina normal. 

Lichid de spălat vase. Pentru a elimina contaminarea sub formă de grăsime de pe haine, este suficient să folosiți gel de spălat vase de înaltă calitate. Distribuiți compoziția de săpun pe zona cu probleme. Așteptați o jumătate de oră. Clătiți zona pătată cu apă fierbinte. După aceea, spălați bine articolul.

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel