Bijuteriile tale s-au înnegrit și nu mai strălucesc? Pune-le într-un pahar de bere: un truc ciudat, cu un rezultat uimitor

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Bijuteriile tale s-au înnegrit și nu mai strălucesc. Pune-le într-un pahar de bere - un truc ciudat, cu un rezultat. Sursa - Pexels uimitor
Bijuteriile tale s-au înnegrit și nu mai strălucesc. Pune-le într-un pahar de bere - un truc ciudat, cu un rezultat. Sursa - Pexels uimitor

Bijuteriile din aur sunt adorate de femei, dar, în timp, strălucirea lor dispare, iar inelele, cerceii și lănțișoarele din aur devin întunecate și plictisitoare.  

Motivul este prezența altor metale în compoziția aliajului, deoarece este imposibil să se folosească doar aur la fabricarea bijuteriilor. Aveți  bijuterii din aur pe care nu le porți pentru că, de-a lungul anilor, s-au înnegrit și acum arată doar urât? Cu acest truc simplu, bijuteriile din aur vor arăta ca noi. Ai nevoie de  bijuterii, bere și o cârpă curată.

Știați că bijuterii, precum inelele cu diamante, pot străluci din nou, dacă le curățăm cu o periuță de dinți și puțină pastă de dinți? Acest truc poate fi folosit și la bijuteriile din argint. Apoi, doar clătiți bijuteriile cu apă și lăsați-le să se usuce.

Amestecă o lingură de orez cu una de semințe de in: masca hidratează și hrănește tenul

Deoarece aurul pur este prea fragil, la crearea bijuteriilor din aur, în aliaj de  mai adaugă cupru, nichel sau zinc. Aceste materiale pot oxida, motiv pentru care bijuteriile din aur se uzează atunci când le purtăm mereu.  

Din fericire, soluția este destul de simplă și probabil  deja ai toate ingredientele necesare acasă. Tot ce ai nevoie este un pahar de bere. Puneți bijuteriile de aur într-un pahar de bere și lăsați-le să stea aproximativ 10 minute. Apoi scoateți bijuteriile și uscați-le cu un prosop curat. Veți vedea ca bijuteriile vor străluci din nou.

Adăugă acest ulei esențial în șampon și părul tău va crește rapid

Bicarbonat - Bijuteriile din aur, care s-au înnegrit, pot fi deschise la culoare cu ajutorul unei soluții din apă caldă, bicarbonat de sodiu și puțină sare. Bicarbonatul dizolvat în apă nu deteriorează aurul și nici nu îl zgârie, însă este recomandat să îl folosiți doar pentru a reda culoarea inițială a bijuteriilor din aur.

Ananas, copt cu scorțișoară: un desert bestial, care poate fi consumat și de cei care sunt la dietă

Detergent de vase - Spre deosebire de bijuteriile din argint, cele din aur nu se pătează, însă își pierd strălucirea, din cauza depunerilor de praf. Puteți folosi o soluție din apă călduță și săpun lichid de vase, în care să lăsați bijuteriile la înmuiat timp de 15-20 de minute. Cu o periuță moale, îndepărtați apoi depunerile de pe bijuterii, fără să apăsați foarte tare. Uscați bijuteriile cu ajutorul unei bucăți moale de velur.

Chipsuri de cartofi, făcute acasă din 3 ingrediente. O rețetă uimitor de ușoară

Amoniac - O altă metodă presupune să folosiți o soluție cu amoniac, care poate fi eficientă, însă este important să nu lăsați bijuteriile la înmuiat în acest amestec și să nu o folosiți ca metodă obișnuită de curățare, deoarece în timp, poate înnegri aurul. Vă puteți prepara și acasă o soluție, amestecând o parte de amoniac cu șase părți de apă. Scufundați bijuteriile timp de un minut în acest amestec, clătiți bine și uscați fiecare piesă în parte.

Bezele moi, delicate și foarte gustoase, gata în 5 minute: o rețetă originală pe care o vei face mereu

Oțet - Oțetul este foarte eficient pentru a reda strălucirea bijuteriilor din aur. Tot ce aveți de făcut este să puneți bijuteriile într-un bol cu oțet, timp de 20-30 de minute. Curățați-le apoi cu o periuță de dinți, clătiți-le și uscați-le cu o cârpă moale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel