Curăță mașina de spălat cu un ingredient din cămară: în doar câteva minute va arăta ca nouă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Curăță mașina de spălat cu un ingredient din cămară, în doar câteva minute va arăta ca nouă. Sursa - Pexels
Curăță mașina de spălat cu un ingredient din cămară, în doar câteva minute va arăta ca nouă. Sursa - Pexels

Îngrijirea electrocasnicelor pe care le avem în case trebuie să devină un obicei care nu trebuie neglijat. Acest lucru este valabil și pentru mașina de spălat, un aparat de uz casnic de bază pentru viața de zi cu zi.

Mașina de spălat va ca nouă în doar câteva minute, dacă o vom întreține corespunzător. Trebuie doar să știi cum să folosești instrumentele potrivite.

În același timp, trebuie să prevenim și combate depunerea calcarului, care se  formează atunci când apa circulă frecvent în țevile de oțel sau metal. Nici măcar tamburul mașinii de spălat nu este scutit de această problemă.

Pune scorțișoară în solul plantelor de cameră: un truc la care nu vei mai renunța niciodată!

Cu toate acestea, nu trebuie să intrați în panică. Calcarul din mașina de spălat poate fi învins cu ușurință. Este nevoie doar de puțină răbdare.

Mașina de spălat ca nouă în doar câteva minute, dacă o vom spăla cu un puternic ingredient din oțet! 

Pentru a elimina inamicul numărul unu al mașinii noastre de spălat rufe avem nevoie de acid citric sau lămâie.

Lămâia este un aliat valoros, deoarece conține acid citric. În plus, lămâia este perfectă pentru că oferă mașinii de spălat un parfum delicat. În același timp, o și  dezinfectează. Putem folosi sucul de la două lămâi, pe care mai întâi trebuie să-l filtrăm. Apoi trebuie doar să-l punem în mașina de spălat și să pornim o spălare cu vid.

Dacă, preferam să folosim o sticlă de acid citric, putem turna 150 de grame din acesta într-un litru de apa în interiorul mașinii de spălat. Apoi trebuie doar să începem o spălare cu vid a mașinii de spălat.

Cum poți să cureți guma de mestecat de pe haine: zece trucuri care te salvează de fiecare dată

 

Sare - Pe lângă acidul citric și lămâie, un ingredient secret  folosit este sarea. De fapt, dacă avem o mașină de spălat de dimensiuni medii, putem introduce două pahare de sare grunjoasă. Apoi va fi suficient să dizolvați sarea în timpul spălării în vid la temperatură ridicată. În acest fel mașina de spălat va fi curățată și dezinfectată.

Bicarbonat de sodiu - În acest caz, nu este necesar să acționați în timpul spălării cu vid. De fapt, putem începe o spălare la temperatură ridicată, după ce introducem în coșul mașinii de spălat o cană dozatoare de bicarbonat.  Atenție: bicarbonatul este util și pentru eliminarea petelor dificile de pe hainele noastre. 

Usucă niște zaț de cafea și pune-l în frigider: își va face efectul în doar câteva minute

 

 

Scapă de petele de calcar din baie cu două ingrediente naturale

 

Dușul, robinetele, chiuveta, gresia, faianța și sticlă sunt  victimele petelor inestetice de calcar din baie. Acestea apar în urma contactului continuu cu apa, iar calcarul lasă pete urâte și periculoase. 

Pentru a depăși aceste probleme, atunci, trebuie să găsim o modalitate de îndepărtare a calcarului rapid și natural. Deja știm că lămâia ne ajută să scăpăm de calcar. Dar nu mulți cunosc capacitățile castraveților, care ne vin în ajutor în lupta cu petele de calcar. 

De fapt, tehnica este foarte asemănătoare: tăiați o felie de castravete și frecați suprafața murdară, apoi admirați efectele. De fapt, este suficient să-l lăsați să acționeze câteva minute și apoi să ștergeți bine cu o cârpă uscată.

Sau puteți folosi  oțet de vin pentru a îndepărta calcaru încrustat chiar și în cele mai dificile zone.  În cazul unui cap de duș încrustat, am putea să-l deșurubam și să-l scufundăm într-un lighean cu oțet de vin. Lăsați capul de duș în ligheanul cu oțet pentru cel puțin 5 ore, apoi periați-l cu o periuță de dinți veche.

Aveți molii în cămară sau în garderobă? Iată o metodă ușoară de a scăpa de ele

După ce ați făcut acest lucru, clătiți-l cu apă curentă și uscați-l bine. Veți observa imediat că încrustațiile de calcar au fost eliminate de pe capul de duș.  

Pentru persoanele care caută mereu trucuri interesante pentru a curăța obiectele din casă iată încă o soluție.  Petele de calcar vor fi eliminate cu un produs de curățare, creat chiar în casă, din câteva ingrediente simple.

Veți avea nevoie de următoarele: o jumătate de litru de apă, 120 de grame de bicarbonat de sodiu, un sfert de litru de oțet alb și puțin detergent de vase.

Amestecați toate ingredientele într-un bol. Transferați amestecul într-un recipient cu pulverizator. Cu acest produs, creat în casă, veți scăpa ușor de petele de calcar. În plus nu veți cheltui mulți bani pe produsele de marcă. 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel