Cum poți să cureți guma de mestecat de pe haine: zece trucuri care te salvează de fiecare dată

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cum poți să cureți guma de mestecat de pe haine - zece trucuri care te salvează de fiecare dată. Sursa - Pexels
Cum poți să cureți guma de mestecat de pe haine - zece trucuri care te salvează de fiecare dată. Sursa - Pexels

Ați găsit vreodată gumă de mestecat lipită de haine și este greu de îndepărtat? Iată câteva trucuri care vă ajută să o eliminați fără mare efort. Vă vin în ajutor produsele din bucătărie.

 

Când în familie sunt copii, este posibil să te trezești cu câte o gumă de mestecat blocată pe pulovere, pantaloni, hanorace, tricouri, fuste, cămăși. Cum să scoatem, în aceste situații, guma din hainele care încă pot fi purtate?

Usucă niște zaț de cafea și pune-l în frigider: își va face efectul în doar câteva minute

În primul rând nu trebuie să te grăbești să desprinzi guma de pe haină, deoarece riști să o răspândești și mai mult pe țesătură. În schimb, dacă se întărește puțin, poate fi îndepărtată mai ușor.

Cum să scoți guma de mestecat de pe haine? Iată 10 remedii care te salvează 

Gheaţă - Una dintre cele mai bune modalități de a îndepărta guma de pe îmbrăcăminte este să folosești gheață. Așezați un cub de gheață pe gumă și așteptați câteva minute să se întărească. Apoi, o puteți îndepărta fără probleme.

Congelator - Același rezultat poate fi obținut prin plasarea hainei, de care a fost lipită guma de mestecat, direct în congelator. O poți pune în congelator așa cum este sau într-o pungă. Haina trebuie să rămână câteva ore la congelator. După ce a trecut timpul, guma va fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui cuțit.

Hârtie de copt și fierul de călcat - Nu doar gheața, ci și căldura este utilă pentru a îndepărta mai ușor guma de mestecat de pe haină.

O metoda foarte simplă presupune folosirea hârtiei de copt, care se așează pe gumă, apoi se trece peste ea cu fierul de călcat călduț.  Așteptați ca guma să se topească și să se lipească de hârtie. Apoi trebuie doar să îndepărtați hârtia.

Scapă de petele de calcar din baie cu două ingrediente naturale, la care nici nu te gândești

Apă fierbinte - O altă metodă de îndepărtare a gumei de mestecat din țesături este să scufunzi haina într-o oală mare cu apă fierbinte. Așteptați câteva secunde și apoi frecați cu o periuță de dinți pentru a răzui guma.  

Bandă adezivă Dacă aveți bandă adezivă, tăiați o bucată din ea și așezați-o peste guma de mestecat, având grijă să adere bine, apoi o puteți îndepărta cu ușurință.  

Oţetul  este un ajutor natural pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe îmbrăcăminte. Scufundați o periuță de dinți într-o cană cu oțet fierbinte. Apoi frecați pe guma de mestecat. Repetați de mai multe ori, folosind întotdeauna oțet fierbinte până când guma este îndepărtată complet.

Nu arunca cutiile goale de lapte sau suc: cu puțină imaginație și creativitate poți crea jucării originale

Săpun lichid Pentru a îndepărta guma de mestecat, puteți folosi și săpun lichid.  Pune o picătură de săpun lichid pe haină și periază energic. Așteaptă câteva minute, apoi folosește o spatulă pentru a răzui guma.

Băutură carbogazoasă - Turnați puțină apă carbogazoasă pe zona afectată, lăsați-o să acționeze câteva minute și apoi îndepărtați-o cu ajutorul unei periuțe de dinți

Unt de arahide O soluție alternativă pentru îndepărtarea gumei de pe haine este cea care presupune folosirea untului de arahide. Folosește o cantitate mică pentru a acoperi guma apoi, după ce o lași să acționeze câteva minute, răzuiește-o.

Amestecă aceste două ingrediente și plantele din casă vor fi sănătoase

Ulei esențial de portocale Un remediu natural, foarte parfumat, împotriva gumei de mestecat lipită pe haine, este uleiul esențial de portocală. Se pot amesteca câteva picături de ulei în puțină apă călduță și se toarnă pe guma de mestecat, astfel încât substanțele uleioase să o facă mai maleabila și se va îndepărta mai ușor.  

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel