Amestecă aceste două ingrediente și plantele din casă vor fi sănătoase

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Amestecă aceste două ingrediente și plantele din casă vor fi sănătoase. Sursa - Pexels
Amestecă aceste două ingrediente și plantele din casă vor fi sănătoase. Sursa - Pexels

Pentru îngrijirea plantelor de cameră aveți nevoie doar de două ingrediente simple.

Puteți utiliza diferite produse speciale din comerț, dar există și soluții eficiente pe care le puteți pregăti acasă. O idee minunată ar fi să utilizați un amestec de apă și lapte.

Soluția rezultată se aplică pe frunzele plantelor, iar efectul ei este unul miraculos deoarece plantele își vor redobândi rapid luciul lor natural.

Nu aruncați cofrajele de ouă: 7 idei simple pentru a crea articole drăguțe și utile în casă

Evitați produsele chimice, care sunt dăunătoare plantelor

Produsele din comerț conțin substanțe chimice dăunătoare plantelor. Pe lângă aceasta, temperatura gazului din pulverizator este foarte rece și le-ar putea provoca șoc termic frunzelor plantelor. Singura modalitate de a evita acest lucru, dacă doriți să utilizați produse din comerț, este să țineți pulverizatorul la cel puțin 35 de centimetri distanță.

Pune lapte într-o sticlă și pulverizează-l pe plante: Cinci motive să o faci imediat. Te scapă de zeci de probleme

Soluție naturală 100%: Dar să revenim la soluția noastră de apă și lapte: amestecați trei părți de lapte cu o parte de apă, înmuiați în această soluție o cârpă moale de bumbac sau microfibră și ștergeți frunzele plantelor, scrie  fasingur.me 

Amestecul de apă și lapte conține mai mult sau mai puțin aceeași cantitate de grăsimi, conținute în produsele din comerț. Avantajul amestecului de apă cu lapte este că nu conține substanțe chimice. În plus, această soluție va ține la distanță insectele.

Plăcintă magică cu mere: 3 arome într-un singur desert fabulos

Aveți grijă, totuși: soluția de apă și lapte nu este potrivită pentru plantele care au frunze acoperite cu puf. Pe acestea este suficient să le stropiți doar cu apă.

Cum să scapi de muște pe timpul verii. Cele mai eficiente trucuri

În plus, vă propunem un erbicid natural, eficient și ieftin, care vă va ajuta să scăpați de buruienile din grădină!

Veți avea nevoi de:

4 litri de oțet alb; 500 g de sare Epsom; 60 ml de gel pentru vase.

Preparare și utilizare: Puneți toate ingredientele într-un aparat pentru stropit grădina și amestecați bine. Stropiți cu această soluție într-o zi însorită.

De ce este eficientă această soluție: Gelul pentru spălarea vaselor ajută la fixarea soluției pe plante; oțetul usucă buruienile; iar sarea Epsom nu le permite buruienilor să crească și să se dezvolte.

Mini pizza cu iaurt, gata în 5 minute. Aveți nevoie de 3 ingrediente și puțină imaginație

Acest erbicid este foarte eficient, de aceea va trebui să fiți foarte atenți unde îl utilizați, deoarece ați putea distruge toate plantele!

Vă recomandăm să acoperiți plantele care trebuie protejate cu un carton în timp ce stropiți buruienile cu acest erbicid. Această soluție este foarte simplă, eficientă și accesibilă ca preț. Încercați-o și vă veți convinge singuri de acest lucru. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel