Pune lapte într-o sticlă și pulverizează-l pe plante: Cinci motive să o faci imediat. Te scapă de zeci de probleme

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Pune lapte într-o sticlă și pulverizează-l pe plante - Cinci motive să o faci imediat. Te scapă de zeci de probleme. Sursa - Pexels
Pune lapte într-o sticlă și pulverizează-l pe plante - Cinci motive să o faci imediat. Te scapă de zeci de probleme. Sursa - Pexels

Laptele nu este doar gustos pentru a fi consumat la micul dejun, dar poate fi folosit și la plantele din casă sau grădină, pe care le hrănește.

Laptele crud va avea grijă de gradina și plantele tale. Un secret la care nu vei mai renunța niciodată!

Știm că laptele este bogat în proteine, zaharuri și aminoacizi, un adevărat panaceu pentru organismul nostru, dar și pentru mediu!


Mini pizza cu dovlecei. O gustare sănătoasă și cu puține calorii! Vor fi apreciate și de cei mici 

 

Iată 5 motive pentru a începe să folosești lapte și în grădinărit! Ești curios? Să începem!

În primul rând, rețineți că veți folosi doar lapte crud, deoarece temperaturile ridicate îi pot modifica proprietățile benefice.

Previne ca fructele să putrezească:  De multe ori se întâmplă ca fructele să putrezească, mai ales dacă solul are foarte calciu. Pentru a evita acest lucru, trebuie doar să turnați puțin lapte degresat pe sol. Alternativ, puteți folosi un amestec format din două jumătăți de apă și lapte integral. Acest tratament trebuie repetat doar o dată pe lună.

Înghețată cremoasă cu cafea: doar 3 ingrediente pentru un desert proaspăt și dulce

Insecticid natural -  Pulverizați puțin lapte peste plante și le va proteja de insectele atât de de neplăcute. Laptele va ține la distanță păduchii, acarienii și multe alte insecte mici.

Îngrășământ natural -  Îngrășămintele ajută plantele să crească sănătoase și puternice. Din acest motiv, este esențial să folosim produse care nu au proprietăți chimice și toxice pentru sănătatea noastră și a mediului. 

Adevărul despre legume, fructe și CEREALE integrale. Dacă sunt atât de sănătoase, CARE mai e rolul nutriționiștilor?

Pulverizați frunzele cu o soluție, făcută din lapte integral și apă, în părți egale sau turnați amestecul direct la baza plantei. Este important să utilizați acest remediu o dată pe lună.

Un fungicid natural - Laptele are puterea de a preveni apariția ciupercilor pe plantele noastre iubite. De asemenea, va absorbi pesticidele, care le pot dăuna.  Puneți-l într-o sticlă și pulverizați-l pe plantele de tratat.

Pepenele roșu are mai multe beneficii pentru piele. Ce spun specialiștii

Când planta se îmbolnăvește și trebuie tăiată sau trebuie să tăiem unele ramuri, este esențial să folosim foarfece și unelte de grădină bine dezinfectate și curate. Pentru aceasta, scufundați-le într-un recipient în care ați turnat puțin lapte și lăsați-le câteva minute. La final, vor fi gata de utilizare în deplină siguranță!

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel