Cum să scapi de muște pe timpul verii. Cele mai eficiente trucuri

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Philip Veater
Sursa foto: unsplash, autor Philip Veater

Ne apropiem de sezonul estival, temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate iar muștele și țânțarii ne tot dau bătăi de cap. Există totuși câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a scăpa de ele.

1. Curățați după animalele dvs. de companie

Dacă aveți nevoie de un motiv pentru a vă ocupa de treburile legate de animalele de companie, iată-l. Muștele depun între 75 și 150 de ouă odată și preferă să depună aceste ouă pe fecale. Este important să strângeți zilnic gunoiul după animalele de companie și să vă asigurați că le păstrați cuștile curate.

2. Plantele aromatice au un efect benefic în combaterea insectelor

Plantele precum menta, lavanda, busuiocul, cimbrul s-au dovedit eficiente împotriva mai multor insecte. Muștele și țânțarii nu suportă lavanda, astfel doar câteva flori de lavandă prin casă, vor ține la distanță insectele. O eficiență la fel de mare o poate avea și uleiul de lavandă. Chiar și lumânarile cu aromă de lavandă ar putea fi utile pentru combaterea insectelor.

3. Aplicați benzi speciale pentru prinderea muștelor

O altă metodă de a scăpa de muște este să aplicați în casă o bandă specială pentru prinderea muștelor. Pur și simplu o agățați și priviți cum muștele se adună la ea.

4. Un alt truc pentru a scăpa de muște este cu o jumătate de lămâie pe care va trebui să o ornați cu un cățel de usturoi. Dacă nu aveți usturoi, ați putea să folosiți cuișoare, pe care să le înfingeți în lămâie, potrivit thespruce.com

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor

Apă caldă cu lămâie și bicarbonat de sodiu

Un alt truc ușor de bucătărie pe care îl puteți folosi pentru a ține la distanță gândacii este amestecarea unei lămâi, cu  două linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă fierbinte. Amestecați bine și turnați în gurile de scurgere sau spălați zona de sub chiuvetă  cu această soluție pentru a opri înmulțirea gândacilor în bucătărie.

Uleiuri esențiale


Dacă ați folosit aceste uleiuri pentru îngrijirea pielii sau în alte scopuri de vindecare, atunci ați fi uimit să aflați că uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de mentă și cel de lavandă, pot ajuta la ținerea la distanță a insectelor. Pur și simplu pulverizați câteva uleiuri esențiale în jurul bucătăriei și al dulapurilor și lăsați aroma să își răspândească magia.

Castraveții


Această legumă delicioasă, dar hidratantă, are un gust uimitor, dar știați că gândacii găsesc esența și aroma castraveților dezgustătoare!? Da, acest lucru este adevărat și păstrarea câtorva felii în jurul locurilor în care găsești gândaci îi poate ține departe de bucătăria ta.

Scorțișoara

Acest condiment poate ține la distanță gândacii, esența puternică de scorțișoară poate împiedica aceste insecte să se urce pe plăcile și dulapurile din bucătărie. Trebuie doar să presărați niște pudră de scorțișoară proaspăt măcinată în jurul bucătăriei, potrivit indiatimes.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel