Ferestrele și oglinzile vor străluci cu acest amestec: îl poți face și tu pentru o curățare impecabilă 

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ferestrele și oglinzile vor străluci cu acest amestec - îl poți face și tu pentru o curățare impecabilă. Sursa - pexels / Victoria Emerson
Ferestrele și oglinzile vor străluci cu acest amestec - îl poți face și tu pentru o curățare impecabilă. Sursa - pexels / Victoria Emerson

Nu orice gospodină poate spăla geamurile ușor și rapid. Pentru multe femei, astfel de activități sunt enervante și cu siguranță nu le fac fericite.

Poți face chiar acasă un produs minunat, care funcționează mai bine decât cele cumpărate de la magazin.

Iată ce ai de făcut: pune 2 linguri de amidon de porumb în 700 ml apă fierbinte și amestecă bine ca să nu fie cocoloașe. Lichidul se toarnă într-o sticlă cu pulverizator.

Pulverizează, apoi, lichidul pe geamuri și oglinzi, apoi șterge-le cu o cârpă din microfibră. Acest amestec simplu va reda ferestrelor și oglinzilor strălucirea.

Spălați carnea înainte de a o pregăti? Iată ce spun experții

Mai există încă o metodă excelentă și ecologică. care ne ajută să curățăm, rapid, geamurile. Nu va rămâne o dungă pe sticlă. În plus, veți depune un minim de energie și fără efort suplimentar.

Gospodinele iubesc produsele ecologice, de aceea vă sugerăm cum să curățați geamurile cu ingrediente naturale, care nu conțin substanțe chimice. Tot ce aveți nevoie este apă și oțet.  

Trei lucruri pe care nu le știai despre orezul alb

Când curățați ferestrele din interiorul și exteriorul casei cu oțet, puteți fi sigur că nu vor exista dungi pe sticlă. Printre altele, tratarea ferestrelor cu oțet ajută la protejarea acestora de pete, murdărie și praf, ceea ce este, de asemenea, important!

Dacă pata este rezistentă, atunci trebuie doar să o ștergi, cu acest remediu, de mai multe ori. În așa fel, pata se va uda și va putea fi ușor îndepărtată. Este indicat să curățați geamurile cu oțet când este cald afară, deoarece puteți aerisi apartamentul  de mirosul de oțet.

BONUS. De ce să pui un burete în frigider. Trucul eficient

Știi de ce ar trebui să ții un burete de vase în frigider? Te va ajuta foarte mult.

Trei bureţi de vase noi aşezaţi în compartimentul pentru fructe şi legume (dacă sertarul este mai mic sau nu are foarte multe legume în el este suficient şi unul) le vor menţine pentru mai mult timp prospeţimea. Bureţii se aşază în partea inferioară a sertarului de legume şi fructe din frigider.

Astfel vor absorbi umezeala suplimentară din sertar, extinzând astfel durata de conservare a fructelor şi legumelor dumneavoastră. Atunci când bureţii sunt plini cu apă, este un semn că au fost afectaţi de umiditatea din frigider, semn că nu vă mai sunt de folos. Cel mai bine ar fi, în acest caz, să îi înlocuiţi.

Cum scapi de mirosul urât din frigider

Pliculeţele de ceai te pot ajuta să scapi de mirosurile neplăcute. Absorb mirosurile și parfumează încăperea. Odată ce ai folosit pliculeţul, lasă-l să se usuce şi pune-l într-un castron în frigider sau în dulap, potrivit gospodina.net.

Dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Este un truc simplu și eficient pe care l-ai putea încerca și tu.  De asemenea, pentru a păstra proaspătă smântâna sau brânza de vaci, depozitaţi-o cu capacul în jos în frigider. În acest fel se creează un vid care va ajuta la reducerea riscului de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafaţă, scrie adevarul.ro.

Probabil ai şi tu grijă să pui mâncarea în frigider abia după ce s-a răcit complet, pe motiv că se strică. Nimic mai fals. Ei bine, problema nu e aici. Adevărul este că dacă pui mâncarea fierbinte în frigider, aceasta îl face să lucreze mai greu, scrie foodstory.ro. Însă mâncarea nu are de suferit. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel