Spălați carnea înainte de a o pregăti? Iată ce spun experții

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
pexels, Marina Utrabo
pexels, Marina Utrabo

Apa de la robinet poate elimina bacteriile și virușii?

Mulți oameni respectă o regulă nescrisă, așa că clătesc întotdeauna carnea sub un jet de apă înainte de gătit.

Dar întrebarea care se pune este dacă acesta e un pas necesar.

Iată sfaturile de gătit ale unui bucătar, care vor fi la îndemână pentru toată lumea.

Gătitul este o mare pasiune pentru unii și un coșmar pentru alții. Indiferent de tabăra în care tu te afli, sfaturile profesioniștilor sunt întotdeauna de ajutor, iar acesta este unul dintre cele mai importante.

Carnea poate conține diverse bacterii și viruși, suficiente motive pentru care oamenii spală bucățile de carne crudă, înainte de a le prepara. În unele țări se folosesc chiar metode care implică lămâia sau oțetul.

Diverse cercetări și teste de laborator au arătat că spălarea cărnii crude cu apă obișnuită de la robinet nu este eficientă în îndepărtarea bacteriilor și poate provoca de fapt mai mult rău decât bine, deoarece virușii patogeni se răspândesc pe suprafața de lucru și pe alte alimente. Dar clătirea cu un acid precum lămâia și oțetul alb poate reduce numărul de bacterii, așa că da, este o idee bună să folosiți această metodă dacă nu ați făcut-o deja, recomandă Healthline.

Totuși, pe lângă clătire, sunt importante alte câteva lucruri - curățați bine suprafețele de lucru, nu lăsați alte alimente lângă chiuveta unde veți clăti carnea și asigurați-vă că o gătiți la temperatură ridicată. 


Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel