Trei lucruri pe care nu le știai despre orezul alb

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Orezul alb are mai multe beneficii pentru care trebuie să fie consumat, în afară de gustul delicios, dar și câteva efecte mai puțin bune.

Există un motiv clar pentru care orezul este printre cele mai consumate cereale din întreaga lume. Acesta este foarte versatil și poate fi adaptat la diverse mâncăruri. 

Orezul alb, cunoscut și sub numele de orez îmbogățit, este unul dintre cele mai populare tipuri. Orezul alb este orez rafinat, ceea ce înseamnă că a fost măcinat pentru a îndepărta coaja exterioară, straturile de tărâțe și germenii. În ciuda prevalenței sale, orezul alb tinde să aibă o reputație proastă din cauza modului în care este procesat, mai ales în comparație cu orezul brun. Cu toate acestea, există câteva curiozități despre această cereală pe care foarte puțină lume le știe, potrivit eatthis.com

1. Orezul alb oferă energie

"Orezul alb este o sursă de carbohidrați, dar și o sursă de combustibil pentru corpul tău. "În plus, multe varietăți de orez alb, cel puțin în SUA, sunt îmbogățite cu vitaminele B care pot ajuta la susținerea nivelului de energie, de asemenea.”, spun specialiștii.

Potrivit unei cercetări publicate în revista Nutrients, toate vitaminele B, cu excepția folatului, sunt implicate în cel puțin o etapă (dacă nu mai multe) a sistemului de producere a energiei în interiorul celulei. Acestea fiind spuse, este esențial să obțineți o doză din fiecare vitamină B pentru a obține energie. Și, o cantitate prea mică va limita producția de energie a organismului dumneavoastră, ceea ce poate avea un impact negativ asupra metabolismului și sănătății dumneavoastră generale.

2. Orezul poate întări oasele

Se pare că consumul de orez alb ar putea oferi o flexibilitate majoră atunci când vine vorba de sănătatea oaselor.

"Știm cu toții că calciul și vitamina D sunt nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor", spune Manaker, specialist. "Dar un nutrient erou necunoscut pentru sănătatea oaselor, manganul, se găsește în orezul alb."

3. Orezul poate determina dezvoltarea sindromului metabolic

"Deși este nevoie de mai multe date, unele studii sugerează o legătură între consumul de orez alb și riscul de sindrom metabolic", spune Manaker.

Sindromul metabolic este un grup de afecțiuni care apar împreună, crescând riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2. Printre aceste afecțiuni se numără glicemia ridicată, excesul de grăsime corporală în jurul taliei, creșterea tensiunii arteriale și niveluri anormale de colesterol sau trigliceride.

Un studiu publicat în revista Heart Asia a sugerat că cei care au consumat cel mai mult orez alb au fost asociați cu un risc cu 30% mai mare de sindrom metabolic. Deși nu este grav, este totuși suficient de semnificativ.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel