Scapă de depunerile de calcar și mucegaiul din baie cu 3 trucuri extrem de eficiente

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Scapă de depunerile de calcar și mucegaiul din baie cu 3 trucuri extrem de eficiente. Sursa - Pexels
Scapă de depunerile de calcar și mucegaiul din baie cu 3 trucuri extrem de eficiente. Sursa - Pexels

Treburile casnice necesită mult timp și efort, pentru a fi realizate eficient. Zilnic trebuie să speli podelele, să ștergi praful din casă și să aspiri covoarele.

Din când în când, trebuie să ne ocupă de curățarea canapelelor sau a saltelelor,  curățarea rosturilor dintre faianță, curățarea pardoselilor pentru a păstra o casă parfumată și igienizată.

Printre numeroasele munci casnice care necesită mai mare de energie și efort se regăsește și curățarea cabinei de duș și a geamurilor acesteia.

Pentru a curăța rapid geamurile și cabina de duș și pentru a elimina depunerile de calcar și mucegaiul persistent, sunt suficiente 3 trucuri ieftine și extrem de eficiente.

Amestecă sare cu suc de lămâie și vei scăpa de petele de rugină. Iată ce mai poți curăța cu sare

Această parte a casei este adesea murdară, fiind folosită zilnic, devenind astfel un teren fertil pentru calcar și mucegai. Ambele sunt greu de curățat doar cu apă:  calcarul și mucegaiul trebuie eliminate cu produse specifice, care să prevină și reapariția lor.

Pentru curățarea băii se folosesc zeci de produse: de la cele chimice, până la cele mai naturale. Un exemplu este oțetul, un produs cu acțiune dublă anticalcar și antibacteriană.

Îndepărtează ușor petele de grăsime de pe haine: ai nevoie de o cretă și de muștar

Iată trei remedii naturiste, care vă vin în ajutor

Un prim remediu eficient este acidul citric, un produs excelent pentru curățarea casei. Această substanță ne va permite să eliminăm atât calcarul, cât și mucegaiul din cabina de duș. Doar turnați un strat subțire de acid citric pe suprafața afectată, apoi folosiți un burete abraziv. Clătiți și uscați cabina de duș, care va deveni albă.

Patru plante purifică aerul din casă de fum și substanțe nocive: pune-le neapărat pervaz

Un alt truc foarte eficient este folosirea boraxului si a oțetului care, amestecate între ele, devin o adevărată forță care te ajută să elimini calcarul și mucegaiul de pe suprafețe. Boraxul este, de asemenea, eficient în eliminarea petelor de rugină de pe cădița de duș.

Pune lapte într-o sticlă și pulverizează-l pe plante: Cinci motive să o faci imediat. Te scapă de zeci de probleme

Pentru curățarea geamurilor, putem folosi un alt remediu super rapid care îndepărtează petele și previne formarea halourilor după uscare. Doar turnați o picătură de detergent de vase pe o cârpa umedă și curățați geamul cabinei de duș. Apoi ștergeți cu o cârpa umedă pentru a îndepărta resturile de săpun. La final, uscați cu ajutorul unei cârpe de bumbac.

Cum poți scăpa de mucegai și unde trebuie să verifici mai întâi

Dacă nu avem toate aceste produse, putem cumpăra înălbitor delicat cu oxigen activ  și îl putem turna pe suprafețele afectate. Folosește un burete ușor abraziv și apoi clătește. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel