Amestecă sare cu suc de lămâie și vei scăpa de petele de rugină. Iată ce mai poți curăța cu sare

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Amestecă sare cu suc de lămâie și vei scăpa de petele de rugină. Iată ce mai poți curăța cu sare. Sursa - Pexels
Amestecă sare cu suc de lămâie și vei scăpa de petele de rugină. Iată ce mai poți curăța cu sare. Sursa - Pexels

Unele produse de curățare nu doar că sunt extrem de scumpe, dar conțin și o mulțime de substanțe chimice. O alternativă naturală care poate fi folosită pentru multe  acțiuni casnice este sarea.  

Ești curios să afli ce poți curăța cu sare?  

Pete de rugină  - Amestecă sare cu suc de lămâie sau oțet pentru a scăpa de petele de rugină. În primul rând, asigură-te că pata este complet uscată. Ia o lămâie și stoarce-o peste pată. Acoperă apoi sucul de lămâie cu un strat de sare. Lasă să acționeze o jumătate de oră și apoi șterge-l cu un burete înainte de a clăti zona unde a fost pata.

În loc de lămâie poți folosi oțet. Amestecă mai întâi sarea cu o lingură de oțet și întinde amestecul peste pata de rugină. Lăsă-l să acționeze, apoi curăț-o cu o periuță de  dinți veche.

Patru plante purifică aerul din casă de fum și substanțe nocive: pune-le neapărat pervaz

Depuneri de calcar  - Combinația de sare și lămâie este o armă principală în lupta împotriva calcarului. Ai probleme cu depunerile pe capul de duș sau pe chiuveta din bucătărie? Pur și simplu presară puțină sare pe o jumătate de lămâie și freacă cu ea suprafețele de crom sau cupru. Această metodă are chiar un beneficiu suplimentar atunci când este utilizată pe cupru, deoarece combate decolorarea. 

Îndepărtează ușor petele de grăsime de pe haine: ai nevoie de o cretă și de muștar

Pete de transpirație  - Uneori haina preferată are pe  pete de transpirație. Din fericire, cu puțină sare și apă caldă,  putem face aceste pete să dispară. Pur și simplu amestecă patru linguri de sare cu un litru de apă caldă și înmoaie haina în ea. Atenție: Acest agent nu este potrivit pentru toate articolele de îmbrăcăminte. Țesăturile fine, cum ar fi satinul, nu pot fi înmuiate în sare.

Desfundă scurgerile înfundate - Ai probleme cu scurgerea din baie care s-a înfundat? Nu trebuie să cumpărați imediat un agent de curățare. Tot ce ai nevoie este puțină sare. Pur și simplu toarnă puțină sare pe canalul de scurgere și clătește bine cu apă caldă.

Pune scorțișoară în solul plantelor de cameră. Un truc la care nu vei mai renunța niciodată

Pete de cafea și ceai  -  Pune puțină sare pe o cârpă umedă și freacă bine paharele și ceștile pătate. Acestea vor fi curate și strălucitoare în cel mai scurt timp!

Aspira petele  - Sarea funcționează pe toate tipurile de pete, deoarece le poate absorb. Ai vărsat ceva pe covor? Presară repede puțină sare pe pată! Acest lucru facilitează îndepărtarea petelor.

Exfoliere - Sare este bună și pentru procedura de  exfoliere. Pur și simplu, ia  100 de grame de sare de mare și amestecați-o cu 100 de mililitri de ulei, cum ar fi uleiul de migdale, uleiul de argan sau uleiul de cocos. Apoi adaugă  câteva picături de ulei  esențial  pentru a-i oferi scrubului  un miros plăcut. Apoi amestecă bine și poți folosi cu succes noul peeling!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel