Scandal în USR. Drulă: Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Scandal în USR. Drulă: Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș / Foto: Facebook Dacian Cioloș
Scandal în USR. Drulă: Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș / Foto: Facebook Dacian Cioloș

Cătălin Drulă a lansat acuzații dure la adresa lui Dacian Cioloș.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, l-a atacat dur pe fostul președinte al partidului, Dacian Cioloș, afirmând că acesta își dorește ruperea USR și că se află în spatele unei campanie de racolare a membrilor. Într-o declarație de presă susținută marți, Cătălin Drulă a confirmat că sunt câțiva colegi care nu mai doresc să continue cu USR, scrie Realitatea.net.

”Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș, un plan lipsit de demnitate, în care îi folosește pe acești oameni ca să câștige prin distrugere. E un gest nedemn, îi forțează să devină traseiști. Proiectează această lipsă de demnitate asupra unor oameni aleși în acest proiect. Am înțeles din februarie că lui Cioloș îi lipsește dorința de a construi. Dacă nu poate depune acest efort de construcție, decența ar trebui să îi spună măcar să se retragă. El alege un efort de distrugere. Se mai separă apele câteodată în opoziție”, a afirmat Drulă.

Cutremur în USR. Andrei V. Tătar a demisionat: Dragă USR, nu te transforma într-o pepinieră de monștri!

Andrei V. Tătar a demisionat. Era unul dintre cei mai activi, fost coordonator regional în PLUS și membru în Comitetul Politic USR până în octombrie 2021. Acum este văzut ca viitor lider REPER în zona de către ceilalți demisionari și chiar de către USR Arad care încearcă sa diminueze impactul. 

„Politica trebuie să rămână pentru oameni. Am cugetat mult și am lăsat să se așeze câteva nopți peste orice reacție aș fi putut lua la cald, dar astăzi este ziua în care în mod oficial mă despart de colegii mei din USR.

Da, de colegi mă despart cu o tristețe greu de definit. Pentru că printre aceștia las în urmă prieteni și chiar mai mult de atât. Însă atunci când am făcut un pas spre scena politică, l-am făcut cu un set de valori ce mă definesc și oricât aș încerca să mă adaptez și să tolerez anumite aspecte, nu am să pot renunța niciodată la ceea ce mă definește. Da, am pierdut mult de-a lungul vieții pentru că am avut aceste linii roșii pe care nu le trec pentru nimeni și pentru nimic, poate doar pentru fiul meu și siguranța lui, dar în rest nimic nu ar putea valora mai mult decât ceea ce mă definește.

Da, de colegi mă despart cu greu, pentru că de USR m-am despărțit deja de ceva vreme, când am văzut că derapajele nu sunt întâmplătoare și nici din greșeală, ci sunt intenționate, iar scopul lor nu e de fel cel afirmat. Poate mă înșel și sper din suflet să fie așa, pentru USR și pentru România, dar în clipa de față USR nu mai este un partid al oamenilor așa cum afirmă, ci doar al unor oameni, care încearcă prin orice metodă să își asigure viitorul politic și după 2024, agățați de catargul unui vapor ce se scufundă și călcând fără milă pe spatele oricui este suficient de naiv să le gireze acțiunile.

Nu, nu doresc ca USR să dispară de pe scena politicii românești, chiar îmi doresc să își revină și să fie parte din schimbarea României, dar schimbarea pentru români nu pentru grupuri de interese. Și îmi doresc asta sincer, dacă nu pentru tot timpul investit de mine în acest proiect care pentru mine va rămâne pentru totdeauna USR PLUS, măcar pentru oamenii pe care îi las în urmă în acest partid. Deși nu e ca și când urmează să mă mut peste ocean, rămân în zona, la fel de dispus să ofer o mână de ajutor atunci când proiectele lor sunt pentru oameni.

Nu întrebați unde mă duc, pentru că decizia aceasta nu am luat-o pentru a pleca undeva, ci pentru a pleca de undeva unde deja mediul era toxic pentru felul meu de a fi. Consider deja de zile bune că fiecare zi petrecută în USR girează acțiunile unor lideri cărora setea de putere le-a întunecat judecata, dar cărora le doresc din suflet să realizeze acest lucru cât mai curând și să dea semne de însănătoșire.

Dragă USR, te rog eu, fă-te bine! Pentru că România are nevoie de fiecare dintre cei dispuși să facă tot ce le stă în puteri să o schimbe într-o Românie Europeană, așa cum ar trebui și cum merită cetățenii ei să fie. Dragă USR, analizează bine ceea ce faci în aceste zile pentru că tacticile acestea dictatoriale vor naște monștri. Iar o țară care a luptat deja de prea multe ori cu astfel de monștri a învățat să îi recunoscută mult mai repede decât credeți voi.

Dragă USR, nu te transforma într-o pepinieră de monștri! Așadar de astăzi intru oficial în zona neapartenenței politice, dar asta nu înseamnă că voi deveni mut, ci dimpotrivă că nu voi mai menaja niciun derapaj și nu va mai exista niciun menajament din curtoazie colegială față de persoanele care vor derapa, în special cu voia lor.”, a scris Andrei V. Tătar.  Citește continuarea AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel